Thisted

Projekt har far i fokus

Med 1.7 millioner kroner i ryggen vil Thisted og tre andre kommuner i et nyt projekt se på bedre faderroller i nybagte, udsatte småbørnsfamilier

Thisted og tre sjællandske kommuner gennemfører i det kommende år et projekt med fikus på bedre faderroller.Modelfoto: Thisted Kommune

Thisted og tre sjællandske kommuner gennemfører i det kommende år et projekt med fikus på bedre faderroller.Modelfoto: Thisted Kommune

THISTED:Et nyt projekt i Thisted Kommunes sundhedspleje vil derfor sætte fokus på, hvad fædre har brug for af hjælpende hænder og tilbud fra det offentlige. Projektet skal i løbet af det næste år blive klogere på, hvad der skal til, for at nybagte fædre i udsatte familier kan folde deres fulde potentiale ud.

Thisted indgår sammen med tre kommuner på Sjælland i projektet, der støttesmed knap 1,8 mio. kroner fra Det Obelske Familiefond. Projektet løber fra starten af juni til 1. august, 2017.

Projektet sætter fokus på faderens rolle i en småbørnsfamilie og på, at hans evne til at drage omsorg for de nyfødte børn er oftest meget større end som så. I særligt udsatte familier, hvor familien har brug for lidt mere hjælp end normalt, er det ekstra vigtigt, at begge forældres ressourcer kommer i spil fra start.

 - Et barn i en udsat familie har brug for alle de ressourcer, der kan trækkes på. Både fra mor og fra far. Derfor er vi meget glade for, at projektet kan gå i gang, og vi i løbet af det næste år kan blive klogere på, hvad der skal til. Sammen med en række nybagte fædre vil vi finde ud af, hvad der præcist skal til, for at de føler, at hjælpen og tilbuddene fra det offentlige også vedrører dem, fortæller børne- og familierådgivningschef Hanne Korsgaard, Thisted Kommune.

En undersøgelse fra 2015 viste, at der ud af i alt 117 tilbud til sårbare småbørnsfamilier, blot var et enkelt rettet udelukkende mod fædre, 53 tilbud var målrettet mødre og fædre, og 63 er målrettet mødre. Ud af de 53 tilbud, som er målrettet både mødre og fædre, var 8 af disse tilbud ikke praktisk tilrettelagt, sådan at fædrene reelt havde mulighed for at deltage.

 - Projektet skal sætte fokus på at ændre tingene, så der kommer flere og bedre tilbud til fædrene, med udgangspunkt i deres behov og ønsker, fastslår Hanne Korsgaard,

 Børne- og Familierådgivningen og Sundhedsplejen i Thisted Kommune arbejder i forvejen med projekt ”Familien i Vækst”. Her er fokus på førstegangsforældrene i særligt udsatte familier.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.