Projekt Multihus i Øster Hassing lever fortsat

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Projektgruppens talsmand, Peter Geert Aas, der her diskuterer arbejdet med et par af de fremmødte glæder sig over den store interesse. Foto: Allan Mortensen

Mens en projektgruppe i Øster Hassing i snart to år har arbejdet på at skaffe den nødvendige kapital til et nyt forsamlingshus på sportspladsen i den østlige del af byen, så kniber det med opbakningen fra de fonde der er søgt midler hos. Endnu mangler to mio. kr., inden det planlagte byggeri kan realiseres. Til gengæld skorter det ikke på opbakningen blandt byens borgere. Det vidner en underskriftsindsamling for nyligt om. Kun tre ud af cirka 140 husstande var skeptiske overfor idéen.

Interessen var også stor, da der forleden var indkaldt til borgermøde om sagen. Her mødte 40 deltagere frem i det gamle forsamlingshus for at høre nærmere om arbejdet og de videre planer for en gennemførelse. I alt er byggeriet budgetteret til 3,2 mio. kr., og i aftenens løb kom gruppen ind på flere forslag til, hvordan den resterende finansiering kan komme på plads. Således blev forslag om såvel folkeaktier som optagelse af kreditforeningslån fremlagt og ivrigt debatteret.

Opbakning til projektet viste sig ikke mindre, da det blev foreslået, at byens borgere selv står for en stor del af arbejdet med opførelsen. Det vil ifølge talsmanden for projektgruppen, Peter Geert Aas både sænke udgifterne og skabe et større ejerskab.

- Samtidig vil det øge sammenholdet i landsbyen, konstaterer Peter Geert Aas. Han hæfter sig desuden ved, at hovedparten af deltagerne benyttede sig af muligheden for at tilkendegive, hvad de kan byde ind med af arbejdskraft.

- Der er en helt utrolig vilje til at hjælpe. Det vidner om sammenhold, og det er helt sikkert den model, vi ender med at anvende. Den store opbakning har i det hele taget givet os yderligere gejst til at arbejde videre med at få projektet gennemført, lyder det fra Peter Geert Aas. Han understreger dog, at byggeriet i givet fald skal påbegyndes i 2017.

- Vi har et tilsagn fra Aalborg Kommunes pulje for "Forskønnelse og Udvikling i Landdistrikterne" på 1,1 mio. kr. Tilsagnet gælder dog kun indtil udgangen af 2017, fortæller Peter Geert Aas.

Udover ovennævnte bevilling er der også tilsagn om 150.000 kr. fra den kommunale "Udvikling i din by-pulje", ligesom Sparekassen Vendsyssels Fond, Ulsted har sagt god for en donation på 100.000 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.