Projektleder graver også i fortid

Sjællandske Preben Kjølstad Larsen forsker i hvad der før har været, hvor Hjørrings nye vartegn bygges

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Som projektleder for Arne Andersen Vrå A/S er Preben Kjølstad Larsen på midlertidigt ophold i Hjørring, mens byggeriet af byens nye vartegn på Garni grunden står på.

Mens byggeriet af 51 boliger udformet som en boligskulptur er i gang, bruger han en del fritid på at forske i områdets fortid.

- Jeg er meget interesseret i slægtsforskning. Meget af det kan man gøre på internettet, og som byggeleder på tidligere opgaver i blandt andet i det sydlige Afrika, Saudi Arabien og Grønland sad jeg meget ved computeren for at forske i min egen slægt. Det er første gang, jeg undersøger hvad der har været før på de grunde, der hvor vi bygger det nye hus, fortæller Preben Kjølstad Larsen.

Det var søgning på et gammelt matrikelkort i Kort- og Matrikelstyrelsen, der satte projektlederen i gang med forskningen i fortiden.

- Siden har jeg søgt i gamle vejvisere og folketællinger for at finde ud af, hvem der har boet her før. Det sjove ved at lave sådant noget er, at der også kan bruges fremover, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.