Prominent dansk golfkvartet går efter en OL-medalje

Golfspillerne Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen er udtaget til OL.

WEB_SPORT Foto: Scanpix/Björn Lindgren

WEB_SPORT Foto: Scanpix/Björn Lindgren

Danmark får to deltagere med i både kvindernes og mændenes turnering, når golf vender tilbage på OL-programmet efter 112 år.

Navnene på de danske spillere blev onsdag gjort officielle.

Danmarks Idrætsforbund, DIF, har som ventet udtaget Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen til legene i Rio i august.

I Dansk Golf Union er eliteansvarlig og OL-teamchef Claus Mølholm optimistisk omkring den kvartet, der skal til Rio.

Han håber på en medalje, men ved, at det bliver svært. Succeskriteriet hedder én spiller i top-15 i en af de to turneringer, som hver tæller 60 deltagere.

- Vi går efter en medalje. Det er ambitionen. Men vi bliver først skuffede, hvis vi ikke har en spiller i top-15.

- Det er nogle interessante spillere, fordi de alle fire har vundet på European Tour indenfor de sidste 14 måneder. Så potentialet er klart til stede til en toppræstation, siger Claus Mølholm.

22-årige Nanna Koerstz Madsen ser OL som en stor mulighed for, at flere får øjnene op for Danmarks dygtige kvindelige golfspillere.

Desuden ser hun frem til en oplevelse, som adskiller sig meget fra hverdagen på Ladies European Tour, hvor hun normalt spiller.

- Det bliver en kæmpe oplevelse og noget helt andet, end vi er vant til, at spille som en del af et hold.

- Normalt er vi bare ude for os selv, så det bliver rigtig fedt at prøve at deles om noget med nogle andre og have hele Danmark i ryggen, siger Nanna Koerstz Madsen i en pressemeddelelse.

Hun ankommer først til Rio, et par dage inden kvindernes turnering går i gang 17. august, fordi det ikke er muligt at træne på banen ugen før på grund af mændenes turnering.

Det er første gang siden OL i St. Louis i 1904, at golfsporten er med ved OL, når det går løs i Rio om mindre end en måned.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst