Prop ungerne med peanuts og undgå allergi

Det gør mere skade end gavn, når forældre forsøger at holde deres børn fra at spise peanuts. Børn, som undgår peanuts i de første fem leveår, har nemlig op til syv gange større risiko for at udvikle allergi

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

HELE LANDET: I år 2000 kom amerikanske børnelæger med en officiel anbefaling om, at forældre skulle holde peanuts langt væk fra babyer og småbørn, fordi de kære små risikerede en allergisk reaktion.

En ny og længe ventet undersøgelse viser, anbefalingen formentlig gjorde mere skade end gavn. Det skriver Videnskab.dk.

Den nye undersøgelse tyder nemlig på, at små børn, som undgår peanuts i de første fem år af deres liv, har op til syv gange større risiko for at udvikle peanut-allergi end småbørn, som har spist peanuts mindst tre gange om ugen.

640 småbørn har været med i undersøgelsen og var udvalgt, fordi de allerede havde udviklet eksem eller allergi over for æg – og dermed havde øget risiko for udvikling af peanutallergi.

De blev derefter tilfældigt udvalgt til enten slet ikke at spise peanuts eller at spise seks gram peanuts per uge – i form af peanutbutter eller en peanut-snack ved navn Bamba.

Blandt de børn, som blev udvalgt til at undgå peanuts, havde 13,7 procent udviklet peanutallergi, da de fyldte fem år. Blandt børn, som havde spist peanuts, var tallet kun 1,9 procent.

- Resultatet har potentiale til at transformere vores tilgang til at undgå fødevareallergi, udtaler Anthony Fauci, leder af National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Andre artikler fra Videnskab.dk:

Småbørn kan få nødder og gulerødder i lungerne

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.