Danmark

Propfyldte sygehuse: Patienter stuves sammen på gangene

Patienter, sygeplejersker og læger har fået nok og kræver en løsning på overbelægningen.

Propfyldte sygehuse: Patienter stuves sammen på gangene

Patienter på gangene eller stuvet sammen på stuerne er et problem på mange af landets sygehuse.

En rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget til regionerne, viser, at hver tredje af de medicinske afdelinger i fjor havde en gennemsnitsbelægning på over 100 procent. året igennem.

- Det er meget alarmerende. Overbelægning er jo tydeligvis ikke kun et sæsonproblem om vinteren, når belægningen er over 100 procent på årsbasis, og der er ikke udsigt til en løsning foreløbig, siger Lars Engberg, formand for Danske Patienter, til avisen.

Dansk Sygeplejeråd genkender billedet, og formand Grete Christensen mener, at problemerne er endnu større, end tallene umiddelbart viser.

- Vi er chokerede over, at det står så grelt til, og at det har været så voldsomt i en så lang periode. Rundspørgen gør det tydeligt, at overbelægning er blevet hverdag og ikke kun handler om en influenzaepidemi, siger hun til Jyllands-Posten.

Grete Christensen henviser til en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Sygeplejerådet.

Den viser ifølge Jyllands-Posten, at 43 procent af de adspurgte sygeplejerske på de medicinske afdelinger var vidne til patienter på gange eller i opholdsrum inden for en uge i december.

Efter mange år med overbelægning ønsker Danske Patienter, Dansk Sygeplejeråd og Lægeforeningen nu handling, og de tre organisationer har formuleret en hjælpepakke mod overbelægning.

Første bud er et stop for at nedlægge medicinske senge, som der er forsvundet over 1000 af siden 2007.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst