Udland

Protester spidser til i fattig tunesisk by

Flere dages uro i den tunesiske by Siliana kulminerer med hårde sammenstød mellem politi og demonstranter.

Protester spidser til i fattig tunesisk by

Efter flere dages protester er det lørdag kommet til voldsomme sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedspoliti i byen Siliana i det vestlige Tunesien.

Politi har brugt tåregas mod adskillige tusinde demonstranter, der i flere dage har protesteret mod alvorlige økonomiske problemer i landet.

Den tunesiske nationalgarde, der hører under indenrigsministeriet, har været udstationeret i Siliana under hele uroen, men har først grebet ind lørdag, hvor den er blevet mødt med stenkast og slagord.

Indbyggere i Siliana, der er hovedby i et fattigt område, er rasende over regeringen i hovedstaden Tunis, der domineres af det islamistiske parti Ennahda, som de anklager for at udsulte regionen.

- Forlad Siliana. Skrid, råbte demonstranter mod regeringsstyrkerne og Silianas guvernør, der også tilhører Ennahda.

- Siliana bliver Ennahdas gravplads. Vi vil ofrer vort liv for Siliana, lød det taktfast fra demonstranter under uroen.

Blandt demonstranterne var mange kvinder og børn, der også er blevet ramt af politiets tåregas.

Ennahda vandt det første demokratiske valg i Tunesien efter det folkelige oprør, der tvang den autoritære præsident Zine al-Abidine Ben Ali fra magten i januar i fjor, og som markerede startskuddet for det arabiske forår.

Regeringen kæmper for at bringe landets økonomi på fode igen. Mange, der deltog i opstanden sidste år, siger, at den islamiske regering ikke gør nok for at få gang i økonomien.

Demonstranterne kræver den lokale guvernør fjernet. Det nægter regeringen, der siger, at det kun er nogle få venstreorienterede demonstranter, der står bag uroen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.