Danmark

Provinsen har sine egne Michelin-stjerneskud

Michelin-stjerner uddeles kun i København, men den høje kvalitet findes også i resten af landet.

Provinsen har sine egne Michelin-stjerneskud

Michelin-stjernerne, der under stor bevågenhed bliver delt ud på torsdag, holder sig til restauranter i hovedstadsområdet. Men på mange spisesteder rundt om i landet er niveauet lige så højt.

De to gastronomiske eksperter Jesper Uhrup Jensen, chefredaktør på madmagasinet Gastro, og Bent Christensen, madanmelder og udgiver af Den Danske Spiseguide, har deres bud på, hvilke restauranter der fortjener Michelin-stjerner uden for hovedstaden.

Begge er de enige om Dragsholm Slot, der ifølge Bent Christensen er en lille klon af Noma.

- Men hvor Noma er nordisk, er Dragsholm Slot stort set vestsjællandsk. Køkkenchef Claus Henriksen har været souschef hos Noma i flere år, men har udviklet sit eget talent i en retning, hvor han bygger på Lammefjordens og omegnens råvarer, siger han.

De to eksperter er også enige om Falsled Kro og Lieffroy på Fyn.

- Falsled Kro har igennem 30-40 år holdt et meget højt klassisk niveau og er i enhver henseende det, der kendetegner en klassisk Michelin-restaurant. Den er typisk fransk og byder på alle de klassiske dyder, fortæller Bent Christensen.

Lieffroy er ligeledes fransk og startet af den tidligere køkkenchef og direktør for Falsled, Jean-Louis Lieffroy sammen med sønnen Patrick Lieffroy.

Begge madeksperter nævner også Frederikshøj i Aarhus, Henne Kirkeby Kro lidt nord for Esbjerg og Ruths Hotel i Skagen.

Maden på Frederikshøj i Aarhus beskriver Bent Christensen som glamourøs med luksus og velsmag i højsædet. Her er der hummer, kaviar og foie gras i rigelige mængder.

Ud over disse restauranter mener Bent Christensen også, at Sletten Kro i Humlebæk, der har rødder til Formel B i København, Ti Trin Ned i Fredericia, der laver "meget kreativ og talentfuld mad", ET i Aarhus og Koks i Thorshavn på Færøerne fortjener en Michelin-stjerne.

På Jesper Uhrup Jensens liste står til gengæld Substans og Restaurant Koch begge i Aarhus, Villa Vest i Lønstrup i Nordjylland, og Kadeau, der ligger i Åkirkeby på Bornholm.

Michelinguiden blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af dækfabrikanten André Michelin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.