PSG håber på en Zlatan-eksplosion mod Barcelona

Zlatan Ibrahimovic kan komme til at spille en hovedrolle i Champions League mod sine tidligere holdkammerater.

PSG håber på en Zlatan-eksplosion mod Barcelona

Det vakte stor ballade i Barcelona og omegn, da det europæiske fodboldforbund (Uefa) i sidste uge valgte at nedsætte Zlatan Ibrahimovic' Champions League-karantæne fra to til én spilledag.

Beslutningen, der begrundes med en forkert udfyldt dommerrapport, betyder nemlig, at svenskeren alligevel er med i det første kvartfinaleopgør mellem Barcelona og Paris Saint-Germain i aften.

Og det er bestemt ikke uvæsentligt. Det giver for det første ekstra kolorit til kampen, fordi Zlatan Ibrahimovic tidligere har spillet i FC Barcelona, og så er det en voldsom forstærkning af parisernes angreb.

Ibrahimovic har i sine 26 ligakampe i denne sæson scoret 25 mål, hvilket er otte flere end sin nærmeste konkurrent til topscorertitlen i Ligue 1.

Derfor er der ingen tvivl om, at han er manden, der kan gøre en forskel i kampen mod sin tidligere klub.

- Det ændrer det hele, siger PSG-midtbanespilleren Clement Chantome ifølge Reuters.

Og i Barcelona-lejren ved de også udmærket godt, hvad den lange svensker er i stand til at udrette.

- Han er en stor spiller og en fremragende atlet. Vi skal arbejde meget hårdt for at forhindre, at han scorer, siger backen Dani Alves til den franske radiostation RMC.

Udadtil tager den svenske landsholdsspiller meget afslappet på mødet med den klub, som han forlod i august 2010 efter at være raget uklar med den daværende træner, Josep Guardiola.

Han skiftede til AC Milan, som mødte FC Barcelona i Champions League-gruppespillet et år senere.

- Jeg har allerede prøvet at spille mod Barcelona, men selvfølgelig bliver det en særlig kamp for alle.

- Spørgsmålet er, hvordan man slår dem. Vi skal være fokuserede, og træneren har formentlig en taktik, så vi kan stoppe det bedste hold i verden, siger han.

For Barcelona er der ud over gensynet med Ibrahimovic også tale om en anden særlig tilbagevenden.

Træner Tito Vilanova er vendt hjem efter to måneders kræftbehandling i New York og forventes at sætte sig på trænerens plads igen i aften, efter at assistenten Jordi Roura har holdt stolen varm i mellemtiden.

Aftenens anden kvartfinale står mellem Juventus og Bayern München, der begge er i fænomenal form.

Bayern München står på tærsklen til et nyt tysk mesterskab efter weekendens 9-2-nedsabling af Hamburger SV, og Juventus går ind til kampen uden nederlag i sine 18 seneste europæiske kampe.

Det seneste opgør mellem de to klubber fandt sted i 2009, hvor Bayern vandt 4-1 og dermed klarede sig videre til Champions League-ottendedelsfinalerne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.