PSV stikker af fra Dolberg og Schöne i topkamp

På et gyldent kvarter fik PSV Eindhoven grundlagt en klar sejr over Ajax og skabt hul i toppen i Holland.

PSV, der i midtugen indledte Champions League med et stort nederlag til Barcelona, tog en klar sejr mod Ajax. Foto: Josep Lago/Ritzau Scanpix

PSV, der i midtugen indledte Champions League med et stort nederlag til Barcelona, tog en klar sejr mod Ajax. Foto: Josep Lago/Ritzau Scanpix

PSV Eindhoven blev hollandsk mester i den forgangne sæson, og sådan kan det meget vel også gå i denne sæson.

Nok er det tidligt på sæsonen, men PSV har fået en fremragende start, og søndag udstillede klubben en af sine værste konkurrenter i topkampen hjemme, hvor danskerklubben Ajax blev slået med 3-0.

Ajax stillede vanen tro med Lasse Schöne på midtbanen, men han blev taget ud efter første halvleg, som udviklede sig forfærdeligt for Ajax. Holdet måtte drikke pausete bagud med 0-3.

I stedet kom angriberen Kasper Dolberg til at repræsentere Danmark i hele anden halvleg, men han gjorde hverken fra eller til som erstatning for Klaas Jan Huntelaar.

PSV kom foran efter 21 minutter ved Gaston Pereiro, og tre minutter senere øgede Luuk De Jong til 2-0. Hirving Lozano rundede et gyldent kvarter med målet til 3-0 efter 25 minutter.

Med sejren har PSV maksimale 18 point for seks kampe, mens Ajax følger efter med 13 point sammen med Feyenoord.

Sidstnævnte fik hevet en kneben hjemmesejr på 1-0 hjem mod bundholdet FC Utrecht på Robin Van Persies mål tre minutter før tid.

Nicolai Jørgensen, der er ved at spille sig tilbage efter en skade, fik den sidste halve time på banen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.