Psykelløb på Sindets Dag i Frederikshavn

Sindets Dag i Frederikshavn kulminerer i et ”Psykelløb” på 10 kilometer, 10. oktober, klokken 10, hvor Jesper Skibby vil cykle med

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:10. oktober fejres World Mental Heath Day over hele verden. I Frederikshavn markeres det de næste to måneder og kulminerer med et ”Psykelløb” på 10 kilometer 10. oktober klokken 10. Løbet er for personer, der selv er psykisk sårbare, pårørende, deres netværk eller andre interesserede.

Det Musiske Hus i Frederikshavn bliver denne dag omdannet til en stor vidensbank med udstilling af mange af psykiatriens medspillere, og dagen sluttes af med et foredrag af Jesper Skibby om hans op- og nedture på cyklen. Men før det har den landskendte tidligere top-cykelrytter selv fattet cyklen og kørt med på de ti kilometer rundt i Frederikshavn.

- Vi skal dels have noget motion og få bevægelse ind i psykiatrien og så skal vi have nedbrudt nogle tabuer, fortæller en af bagmændene bag 10.10.10, Søren Vestergaard Pedersen, der er idrætskoordinator ved Frederikshavn Kommune.

- Når vi siger cykelløb, så mener vi et motionscykelløb. Altså, man kan deltage på sin trehjulede eller tandemen, hvis man har lyst til det, siger en anden af de bærende kræfter, Niels Christian Jensen, fra Sind Frederikshavn.

- Det handler om at få cyklen inddraget i hverdagen. I stedet for at tage en taxa eller bussen så tag cyklen ud af kælderen. Det gør altså godt at komme ud på den måde.

Mere end et cykelløb

Men løbet er som sagt kulminationen på to måneders fokus på psykiatrien.

Forud for det lokale Psykelløb lørdag 10. oktober planlægger styregruppen derfor en række spændende arrangementer, heriblandt en foredragsrække med fokus på psykisk sårbarhed på bibliotekerne i kommunen, et foredrag med Henrik ”RØDE” Jensen i Maskinhallen, Farmors Stue på Frederikshavn bibliotek i uge 41, praktiske råd fra en cykelsmed i henholdsvis Skagen, Sæby og Frederikshavn samt mulighed for at hverdagscykle sammen med ”Mob Din Krop” idrætsforeningen for sindslidende i Frederikshavn kommune

Ideen bag 10.10.10 er udtænkt af Dansk Arbejder Idrætsforbund og Dansk Cyklistforbund.

Styregruppen bag det lokale 10.10.10 er repræsentanter fra SIND, Fontænehuset, Bedre Psykiatri, Socialpsykiatrien i Frederikshavn Kommune og indlæggelsesafsnittet N7. Der udover er den lokale IFS-idrætsforening MOB DIN KROP også med – og heldigvis har landskampagnen ”Én af os” også valgt at støtte arrangementet i Frederikshavn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden