Brandstiftelse

Psykisk syg pyroman dømt for 57 brande i Aarhus-området

Der sættes ingen udløbsdato på indespærring af ung brandstifter. Han har selv hjulpet med opklaringen.

Retten i Aarhus har fredag dømt en ung mand til indespærring på ubestemt tid for en lang stribe brande. Foto: Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen/Free

Retten i Aarhus har fredag dømt en ung mand til indespærring på ubestemt tid for en lang stribe brande. Foto: Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen/Free

En 24-årig mand er fredag ved Retten i Aarhus blevet dømt for at have påsat 57 brande forskellige steder i Aarhus-området sidste år.

Den dømte er psykisk syg og dømmes derfor til anbringelse på en sikret afdeling uden længstetid. Det betyder, at der ikke er sat nogen slutdato for, hvornår han eventuelt må komme på fri fod.

- Jeg er meget tilfreds med, at dommeren valgte at følge anbefalingen fra mentalundersøgelsen og fra Retslægen, siger anklager Rosa Pape.

De fleste af de mange brande blev påsat i Brabrand, men manden har også været på spil i Viby, Åbyhøj og Tilst.

Ingen personer er kommet til skade, men flere steder er der sket skader for flere hundredtusinde kroner.

Det var en brand på Sødalskolen i Brabrand 21. oktober 2017, som endte med at lede politiet på sporet af gerningsmanden, da der blev offentliggjort en overvågningsvideo fra skolen med en hætteklædt person.

Kort tid efter henvendte en borger sig til politiet, som mente at genkende manden på videoen.

Da politiet tog kontakt til den 24-årige, erkendte han straks, at han havde sat ild på skolen. Desuden fortalte han politiet om en række andre brande, han har stået bag i området.

Blandt andet indrømmede han at have sat ild til en spejderhytte i Brabrand, en lagerhal i Tilst, en institution i Brabrand samt en række andre mindre og større brande.

I otte af de 57 sager var manden kun tiltalt for forsøg på brandstiftelse, da ilden ikke nåede at tage fat.

Den nu dømte har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, og sådan vil hans tilværelse altså fortsætte.

Manden har valgt at tænke over, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst