Psykologhjælp til sårbare unge i Hjørring

Et gratis tilbud om psykologhjælp er på et år blevet benyttet af 90 unge

Jakob Gammelgaard
Jobcentret i Hjørring Foto:Bente Poder
Hjørring 6. februar 2018 09:25

HJØRRING: 1. januar 2017 indførte Hjørring Kommune tilbud om op til fem gratis samtaler med en psykolog for unge mellem 15-25 år.

Èt år efter at tilbuddet trådte i kraft, konstaterer formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring Kommune, Thomas Klimek (S), at tilbuddet virker, og at

kommunen har fået fat i flere af de lokale unge, der er psykisk udfordrede.

-Det var vores fornemmelse, at adskillige unge gik og går, rundt med psykiske udfordringer, der hindrer dem i at få et godt liv med sociale relationer, hvilket ofte også medfører afbrudte uddannelses- eller beskæftigelsesforløb. Vi kan efter det første år konstatere, at det var mere end en fornemmelse, idet ca. 90 unge indtil videre, er visiteret til tilbuddet om samtale med en psykolog, siger Thomas Klimek.

For lidt over halvdelen af de unge, er der ikke foretaget yderligere samtalerne, men ca. 10% er

fortsat i en form for psykologisk udredning, mens 15% af de visiterede, er sendt videre i det psykiatriske behandlingssystem, hvilket kan være afgørende for resten af den unges liv

-Forebyggelse er fuldstændig altafgørende, hvis ikke psykisk sygdom skal forpeste resten af de unges voksenliv. Kommunalt kan vi tage nogle beskedne skridt ved at tilbyde vores unge en tidlig indsats, hvor de ikke skal bekymre sig om økonomi og andet", siger Thomas Klimek.

Forebyggelsesstrategien er et element i den helhedstankegang, der også ligger til grund for Hjørring

Kommunes arbejdsmarkedsstrategi, hvor det på kort tid og med et målrettet personligt fokus på den enkeltes situation og behov, er lykkedes at få flere borgere fra passiv forsørgelse til nu enten at være i ordinær beskæftigelse, uddannelse eller former for jobtræning.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...