Puertoricansk OL-helt vil inspirere andre kvinder

Monica Puig håber, at hendes OL-guld i tennis kan inspirere kvinder i hele Latinamerika.

TOPSHOT-TENNIS-OLY-2016-RIO-FANS Foto: Scanpix/Luis Acosta

TOPSHOT-TENNIS-OLY-2016-RIO-FANS Foto: Scanpix/Luis Acosta

Kvindernes tennisturnering ved OL fik en højst overraskende vinder, da Puerto Ricos Monica Puig besejrede tyskeren Angelique Kerber i tre sæt i finalen.

Dermed sikrede hun sin nation den første OL-guldmedalje i historien, og hun blev samtidig den første kvinde fra Puerto Rico til at vinde en OL-medalje overhovedet.

- Jeg er virkelig stolt over at repræsentere Latinamerika, og jeg håber, dette kan være en inspiration for alle latinamerikanske kvinder, som kan se, at alt er muligt her i livet, siger Monica Puig ifølge AFP.

Med en placering som nummer 34 i verden var den 22-årige Puig ikke spået medaljechancer i Rio, men hun spillede en fremragende turnering og endte på toppen.

Hun har boet størstedelen af livet i USA, hvor hun har forfulgt sin tennisdrøm, men hun har stadig tætte bånd til familien i fødebyen San Juan i hjemlandet.

- Jeg har altid været 100 procent loyal over for landet, hvor jeg er født, og rødderne, jeg er opvokset iblandt. Jeg har stadig familie i Puerto Rico, og jeg har været på besøg mange gange, siger Monica Puig.

I 1992 og 1996 vandt en anden puertoricanskfødt kvinde, Gigi Fernandez, OL-guld i damedouble, men hun stillede op for USA. Alligevel har hun tjent som forbillede for Monica Puig.

- Gigi lykønskede mig. Hun er en stor inspiration, siger Puig.

- Alle, som får en medalje, er inspirerende. Men jeg er bare så glad for at være den første kvinde fra Puerto Rico til at vinde guld.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.