Punktering bremser Kraghs titelforsvar i Paris-Tours

Søren Kragh Andersen var uheldig, mens Lars Bak til gengæld imponerede i karrierens sidste cykelløb.

I nogle kilometer lignede Søren Kragh Andersen en mand på en mission, men uheldet var ude for den 25-årige cykelrytter, da han søndag forsøgte at gentage sidste års triumf i Paris-Tours.

Den danske Sunweb-rytter var alene i udbrud, da hans bagdæk punkterede omkring 44 kilometer fra mål, og så var vinderchancerne forduftet.

I stedet kom Lotto Soudals Jelle Wallays afsted, og forfølgerne så ikke belgieren igen. Det er Wallays anden triumf i det franske efterårsløb, som han også vandt i 2014.

Wallays kunne lade sig hylde på hele opløbsstrækningen og havde i mål et forspring på 28 sekunder til Niki Terpstra og Oliver Naesen, der blev nummer to og tre.

Terpstra kom dermed på podiet for andet år i træk, efter at han sidste år var med i det udbrud, der grundlagde Søren Kragh Andersens store sejr.

Kragh forsøgte altså at gentage kunststykket søndag, da han angreb og fik hollænderen Boy van Poppel med sig. Da duoen nåede en stigning med 53 kilometer til mål, måtte van Poppel opgive at følge med fynboen.

Selv om danskeren er specialist i enkeltstart, lignede det alligevel en stor mundfuld for en rytter, der har kæmpet med sygdom og kørte sit første løb i seks uger.

Forspringet var da også begyndt at svinde ind, da han blev ramt af en punktering på et af grusstykkerne og blev opslugt af en større gruppe.

Ti kilometer senere betalte Kragh prisen for sit angreb, da han måtte opgive at følge de forreste og lod sig falde tilbage.

En anden dansker, Lars Bak, kørte sit sidste løb i karrieren, og den 39-årige veteran gjorde opmærksom på sig selv med et par korte fremstød fra forfølgergruppen ti kilometer før mål.

Bak havde dog ikke overskud til at slippe væk, men han fik en fornem afsked med det professionelle felt og kørte med knyttet næve over målstregen som bedste dansker på en syvendeplads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.