Punktum for omstridt byggeri

Flertal godkendte lokalplan for Hasserisvej 124

Jesper Schouenborg
Byrådsflertal godkendte mandag en lokalplan for Hasserisvej 124. Foto:
Aalborg 10. november 2014 18:15

AALBORG: Et byrådsflertal på 24 bestående af S, V, SF, EL og Tommy Eggers (DF), sagde mandag god for et omstridt lokalplansforslag for Hasserisvej 124, mens R, K, LA og Kirsten Algren (DF) stemte imod.

Dermed bliver der sat et punktum for sagen og åbnet op for byggeriet, der har mødt indædt modstand i Hasseris. Lokalplanforslaget og kommuneplantillægget har været ledsaget af 119 indsigelser, hvoraf en indsigelse er formuleret som en generel protest, der er underskrevet af 1194 borgere. Det er især en forøgelse af bebyggelsesprocenten fra 40 til 50 (helt præcist 48,5) red. og muligheden for at bygge tre etager mod tidligere to en halv, der har givet anledning til kritik af planerne.

By og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) mente, at der var tale om en af de bedste belyste lokalplaner, som byrådet har behandlet.

- Jeg vil slutte med at konstatere, at vi med den foreliggende lokalplan får skabt mulighed for en bebyggelse, der i alle henseender er mere tidsvarende end den eksisterende, og som efter min opfattelse passer fint ind i kvarteret, sagde Hans Henrik Henriksen.

Det var dog ikke alle byrådskollegaer, der var enige som Kirsten Algren (DF), der savnede en begrundelse for at tillade en højere bebyggelsesprocent. Hun mente ikke, at borgerne var blevet hørt i sagen.

- Indsigelserne har ingen effekt haft, høringen har kun været en narresut, sagde Kirsten Algren.

Det er 2E Group, der ejer grunden, og nu skal der bygges fire fritliggende bygninger i to og tre etager på den 5.200 kvadratmeter store byggegrund, i øjeblikket tegner det til 16 boliger på Hasserisvej 124.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...