Lokalpolitik

Punktum i arvesag om millioner

Politikere stadfæster brug af arv efter Hanne Mortensen

Byrådets havde først afsat de seks millioner kroner til en cykel- og gangsti over Limfjorden, men udskydelsen af en sådan førte til, at pengene i stedet blev afsat til projekter på Hanne Mortensens hjemegn.Arkivfoto: Torben Hansen

Byrådets havde først afsat de seks millioner kroner til en cykel- og gangsti over Limfjorden, men udskydelsen af en sådan førte til, at pengene i stedet blev afsat til projekter på Hanne Mortensens hjemegn. Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Alle tiders mest omtalte nordjyske arvesag sluttede i går.

Det endelige punktum blev sat, da udvalget for sundhed og bæredygtig udvikling (SBU) godkendte, at de seks millioner kroner fra arven efter den afdøde Hals-borger Hanne Mortensen blev fordelt som foreslået af en styregruppe bestående af blandt flere byrådspolitikerne Poul Erik Lyngdorf (S) og Ane Marie Viegh Jørgensen (V).

De seks millioner bliver fordelt på i alt otte projekter i den gamle Hals Kommune. Projekterne er valgt ud af i alt 19 forslag fra de fem samråd i Hals-området.

SBU-rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S) betragter det som en god afslutning på den særdeles omdiskuterede arvesag.

- Arvesager har det med at gribe om sig, men jeg føler, vi har fået det landet på rigtig fornuftigt ved at inddrage borgerne i beslutningen, siger rådmanden, der betegner det som positivt, at der er så stor spændvidde i de ting, pengene er planlagt brugt på.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst