Udland

Pussy Riot-medlem stopper sin sultestrejke

Fængselsledelsen har imødekommet krav fra medlem af Pussy Riot, som derfor stopper sin 11-dages sultestrejke.

Pussy Riot-medlem stopper sin sultestrejke

Den fængslede punkrocker Maria Aljokhina fra protestbandet Pussy Riot har efter 11 dage besluttet sig for at stoppe sin sultestrejke, efter at hendes krav angiveligt er blevet imødekommet af fængselsledelsen.

Det fortæller Pjotr Versilov, der er gift med et andet medlem af bandet, den ligeledes fængslede Nadesjda Tolokonnikova.

- Maria fortalte, at fængselsledelsen tog hende med på en tur rundt i fængselsbyen for at vise, at hendes krav var blevet mødt. Nu stopper hun sin sultestrejke, siger han.

Den 24-årige Maria Aljokhina blev sammen med to andre bandmedlemmer idømt to års fængsel for en protestaktion i en katedral i Moskva, hvor bandet spillede en profan punksang mod Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Maria Aljokhina begyndte sin sultestrejke, da myndighederne nægtede at lade hende overvære en retsafgørelse omkring sin anmodning om prøveløsladelse.

Samtidig klagede hun over, at de andre indsatte i fængselsbyen Beresniki over 1000 kilometer nordøst for Moskva var blevet nægtet udgang fra deres celle. Hun mistænkte, at formålet fra fængselsledelsens side var at vende de andre indsatte imod hende.

Lørdag viste fængselsledelsen så angiveligt hende, at de andre indsatte igen havde fået lov at forlade deres celle.

Maria Aljokhina er fortsat indlagt på fængslets hospital, hvor hun har været siden tirsdag.

- Hun er på fængslets hospital og er meget svag, men denne sejr giver hende styrke, fortæller Pjotr Versilov.

Den tredje kvinde, som blev fængslet for Pussy Riot-aktionen, Jekaterina Samutsevitj, blev sat på fri fod i oktober 2012 efter en appelsag.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.