Udland

Putin besøger katastroferamt område

Ruslands præsident vil undersøge, om der blev gjort nok for at redde beboerne i katastrofeområde med 150 døde.

Putin besøger katastroferamt område

Præsident Vladimir Putin har givet ordrer til, at det skal undersøges nøje, hvorvidt de russiske myndigheder gjorde nok for at forsøge at redde det store antal mennesker, som omkom under oversvømmelser ved Sortehavet.

Indenrigsministeriet siger til Nyhedsbureauet Interfax, at mindst 150 omkom i den sydlige region, som Putin besøgte lørdag.

Putin har tidligere haft nogle af sine værste politiske kriser i forbindelse med katastrofer, hvor han er blevet beskyldt for at have handlet for lidt.

- Penge vil blive sat til side til opførelse af nye hjem for ofrene for den værste oversvømmelse i årtier i Krasnodar, understreger han og tilføjer:

- Jeg har bedt lederen af Den Føderale Undersøgelseskomité kommer herned for at undersøge, hvordan myndighederne håndterede situationen - om der blev givet varsler til befolkningen, eller om de kunne være givet.

Ifølge indenrigsministeriet er mindst 150 omkommet efter et skybrud, hvor der faldt to måneders regn på et par timer. De fleste af de omkomne druknede. Mange var ældre mennesker, som sov, da uvejret satte ind.

Politiet siger, at overlevende klatrede op i træer og op på hustage for at holde sig over vandet, som trængte ind i både kældre og stueetager i mange huse.

Næsten 30.000 mennesker er uden el og gas efter skybruddet.

Putin kunne på stats-tv ses sammen med den regionale guvernør i en helikopter, der fløj hen over det oversvømmede område. Der blev også vist billeder af præsidenten, der diskuterer redningsarbejdet med en repræsentant for det værst ramte område, Krimsk, mens de kører i en minibus på små bumlede veje.

Putin har beordret et tjek af et vandreservoir i nærheden af Krimsk efter spekulationer om, at oversvømmelserne skulle skyldes en stor mængde vand, der var blevet sluppet ud derfra. De lokale myndigheder har afvist spekulationerne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.