Udland

Putin besøger Ruslands oversvømmelser

Ruslands præsident vil have placeret ansvaret for, at 172 mennesker omkom under oversvømmelserne i Krasnodar.

Putin besøger Ruslands oversvømmelser

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har besøgt det nyligt oversvømmede område, hvor 172 mennesker mistede livet. Han beskylder embedsmænd for at have usandt om tidsplanen for deres indsats.

Putins overraskelsestur sent søndag til den sydligt beliggende by Krimsk fandt sted, mens medierne fortsætter med at spekulere i utilstrækkelige advarsler om katastrofen - den første, siden Putin vendte tilbage til en tredje præsidentperiode i Kreml.

Oversvømmelserne før daggry 7. juli i Krasnodar-regionen kostede mange sovende mennesker livet og ødelagde omkring 30.000 menneskers hjem.

- Er der nogen her fra Undersøgelseskommissionen, spørger Putin indledningsvis på et møde, som sendes på russisk stats-tv mandag som et tegn på de politiske konsekvenser oversvømmelserne får for præsidentens nye valgperiode.

- Jeg vil bestemt tale med chefen og give ham de nødvendige ordrer, siger Putin.

- Folk her tror, at der ikke var tidlige advarsler på trods af det faktum, at den tidligere chef for administrationen sagde, at det var der, siger Putin med henvisning til en embedsmand, der siden er blevet fyret.

- Undersøgelseskomitéen skal gennemføre en objektiv vurdering af alle embedsfolks handlinger, advarede Putin.

Lokale er af journalister blevet citeret for, at de for at søge nødhjælp skulle skrive under på, at de var blevet advaret om en mulig oversvømmelse.

Nogle russiske politikere har krævet at regionens magtfulde guvernør, Aleksandr Tkatjev, bliver afskediget, mens andre siger, at det store tabstal, det største efter en oversvømmelse i kølvandet på Sovjetunionen, beviste de aktuelle myndigheders kluntethed.

Vladimir Putin blev i begyndelsen af sin første periode som præsident i 2000 voldsomt kritiseret for hans meget langsomme reaktion på atomubåden Kursks forlis i Barentshavet. Siden har han forsøgt at stå i spidsen andre katastrofe-redningsaktioner.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst