Udland

Putin og Ban Ki-moon advarer Nordkorea

Nordkoreas voldsomme trusler får nu den russiske præsident og FN's generalsekretær op af stolen.

Putin og Ban Ki-moon advarer Nordkorea

Nordkorea bør slå koldt vand i blodet. Ellers kan det ende med katastrofale konsekvenser for hele verdenssamfundet.

Det er meldingen fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, oven på den yderst tilspidsede situation på den koreanske halvø.

- Nordkorea kan ikke fortsætte på denne måde, hvor de både udfordrer FN's Sikkerhedsråd og hele verdenssamfundet, siger Ban Ki-moon på en pressekonference i Haag.

Også Vladimir Putin er bekymret over udviklingen.

Han mener, at eskaleringen mellem Nordkorea og Sydkorea kan medføre større ødelæggelser, end atomkatastrofen i den ukrainske by Tjernobyl førte med sig tilbage i 1986.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi er bekymrede over eskaleringen på den koreanske halvø, fordi vi er naboer, siger Vladimir Putin på et pressemøde i Hannover med den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

- Og hvis - Gud forbyde det - der sker nogle forfærdelige ting, vil Tjernobyl, som vi alle kender, blive rent vand i forhold til det. Er det en trussel på størrelse med det, der kan ske? Ja, det mener jeg. Jeg opfordrer alle til at slå koldt vand i blodet, siger Putin.

Han udtrykker desuden tilfredshed med, at USA nu har valgt at suspendere en planlagt missiltest for at undgå at provokere nordkoreanerne.

FN's Ban Ki-moon slår desuden fast, at hvis Nordkorea gennemfører en fjerde atomsprængning - sådan som Sydkorea tidligere har antydet, der kan være optræk til - vil det krænke FN's resolution 2094.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.