Putin og Porosjenko opfordrer til fred i Ukraine

Ruslands og Ukraines præsident enes om at opfordre til fredelig løsning på konflikt, skriver russiske medier.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Ukraines nyvalgte præsident, Petro Porosjenko, har under et møde i Normandiet i forbindelse med 70-året for D-dag opfordret parterne i den ukrainske konflikt til at stoppe blodsudgydelserne og militære aktiver.

Det skriver russiske nyhedsbureauer.

- I en kort samtale har både Putin og Porosjenko opfordret til en hurtig afslutning på blodsudgydelserne i det sydøstlige Ukraine, og det samme gælder kampene på begge sider - både de ukrainske væbnede styrker og tilhængerne af den føderalisering af Ukraine, siger Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, ifølge nyhedsbureauet RIA Novosti.

Begge ledere deltager fredag eftermiddag i en højtidelighed for at mindes de allieredes invasion i Normandiet den 6. juni 1944, som var begyndelsen til enden på Nazityskland.

Petro Porosjenko blev i sidste måned valgt til Ukraines næste præsident. Hans møde med Putin varede cirka et kvarter.

Ifølge en meddelelse fra Hollandes kontor trykkede de to præsidenter hænder.

Desuden diskuterede Putin og Porosjenko de økonomiske konsekvenser af krisen i Ukraine.

Lørdag bliver Petro Porosjenko indsat som ukrainsk præsident ved en ceremoni i Ukraines hovedstad, Kijev, og fra Danmark deltager udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

USA og EU har på et netop overstået G7-topmøde truet Rusland med at skærpe de økonomiske sanktioner over for landet, hvis Rusland ikke aktivt bidrager til at stoppe de prorussiske militser i det østlige Ukraine.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.