Udland

Putin: Rusland har brug for flere venner - ikke fjender

Rusland har ingen ambition om at involvere sig i geopolitiske konfrontationer, siger landets præsident.

Russian President Putin is seen on screen during his annual state of nation address at Kremlin in Moscow Foto: Reuters/Maxim Shemetov

Russian President Putin is seen on screen during his annual state of nation address at Kremlin in Moscow Foto: Reuters/Maxim Shemetov

Rusland vil til hver en tid forsvare sine egne interesser, men landet er ikke ude på at få fjender.

Det siger den russiske præsident, Vladimir Putin, i en direkte tv-tale torsdag.

- Vi søger ikke og har aldrig søgt at få fjender. Vi har brug for venner, siger Putin i sin årlige tale til nationen fra Kreml.

Et bedre venskab kan være på vej mellem russere og amerikanere. I hvert fald siger Putin, at Rusland er parat til at styrke båndet til USA.

- Det er vigtigt at normalisere og udvikle vores bilaterale forhold på en ligeværdig og gensidig fordelagtig måde, siger Putin ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Vi er klar til at arbejde sammen med den nye regering i USA. Vi har et fælles ansvar for at sikre sikkerhed internationalt, lyder det.

Præsidenten nævner dog ikke direkte USA's kommende præsident, Donald Trump, som årsag til et potentielt bedre forhold. Trump har tidligere sagt, at han vil arbejde for at skabe et bedre forhold mellem landene.

Rusland og USA skal særligt arbejde sammen om at bekæmpe terrorisme, lyder det fra præsident Putin.

- Vi håber at kunne slå os sammen med USA i kampen mod en virkelig og ikke forestillet trussel - global terrorisme, siger han i talen.

Putins tone er mere forsonende end tidligere, og han slår fast, at Rusland ikke har ambitioner om at involvere sig i geopolitiske konfrontationer.

Dog gør præsidenten det også klart, at Rusland på ingen måde vil acceptere forsøg på at skade de russiske interesser.

Han afviser også, at Rusland har blandet sig i i andre landes valg, ligesom han helst ser, at ingen forsøger at pille ved Ruslands indenrigspolitik.

- Vi vil bygge vores egen fremtid uden at tage råd fra andre, siger han.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden