Putin støtter Fifa og langer ud efter USA

Ruslands præsident, Vladimir Putin, mener, at USA skal blande sig uden om Fifa-relaterede spørgsmål.

Putin støtter Fifa og langer ud efter USA Foto: POLFOTO/AP

Putin støtter Fifa og langer ud efter USA Foto: POLFOTO/AP

Ruslands præsident, Vladimir Putin, blander sig nu også i korruptionsskandalen, der har ramt det internationale fodboldforbund (Fifa).

Ifølge internationale medier mener den russiske præsident, at USA intet har at gøre med Fifa-affærer, da de arresterede personer i skandalen ikke er amerikanere.

Samtidig mener Putin, at USA forsøger at bremse, at Sepp Blatter kan fortsætte som Fifa-præsident.

- Det er endnu et forsøg på at sprede sit retsområde til andre lande. Det her er - og det er jeg ikke i tvivl om - et forsøg på at forhindre, at Mr. Blatter bliver genvalgt som Fifa-præsident, siger Vladimir Putin ifølge det russiske nyhedsbureau, Tass.

- Det er en grov krænkelse af principperne for, hvordan internationale organisationer fungerer. Med hensyn til arrestationerne ser det meget mærkeligt ud, fordi de er foretaget på foranledning af amerikanske korruptionsanklager, siger Putin.

Vladimir Putin fortsætter sit angreb på USA og de amerikanske myndigheders indblanding i Fifa-relaterede omstændigheder.

- Man må formode, at nogle af dem (de arresterede, red.) har krænket noget. Jeg ved det ikke, men USA har ingen relation til det hele overhovedet.

- Disse personer er ikke amerikanske statsborgere, og hvis noget har fundet sted, så er det ikke sket på amerikansk territorium, og USA har ingen relation til det, siger Putin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.