Udland

Putin til Obama: Krim-valg overholder international lov

I en telefonsamtale med Obama erklærer Putin, at søndagens afstemning på Krim overholder international lov.

Søndagens folkeafstemning på den ukrainske Krim-halvø om tilslutning til Rusland er "fuldstændig i overensstemmelse med normerne i international lov".

Sådan lød meddelelsen fra den russiske præsident, Vladimir Putin, da han søndag aften diskuterede situationen i Ukraine med USA's præsident, Barack Obama, over telefonen.

Det Hvide Hus har erklæret søndagens folkeafstemning på Krim for ulovlig, fordi den både strider mod Ukraines forfatning og international ret.

Putin brugte ifølge en Kreml-talsmand også telefonsamtalen med sin amerikanske kollega til at udtrykke bekymring over, at den fungerende ukrainske regering ikke formår at "standse volden mod russisktalende personer i Ukraine".

Putin udtrykker et ønske om, at observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, skal indsættes i alle regioner af det uroplagede Ukraine.

På trods af, at Putin og Obama er meget uenige om lovligheden af søndagens afstemning og Krim-halvøens fremtid, enedes de to statsoverhoveder i deres telefonsamtale om, at de bliver nødt til at finde en fælles løsning, der kan stabilisere situationen i Ukraine.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.