Udland

Putin vil samarbejde med USA mod terror

Bombeangrebet i Boston skal være en måde at få USA og Rusland til at arbejde tættere sammen.

Putin vil samarbejde med USA mod terror

Bombeattentatet på Boston Marathon viser behovet for, at USA og Rusland samarbejder bedre i kampen mod terror.

Så klart er budskabet fra Ruslands præsident Vladimir Putin, der håber på, at tragedien vil resultere i et tættere samarbejde mellem de to lande.

- Jeg håber, at denne tragedie skubber os tættere på hinanden i forhold til at stoppe fælles trusler, sagde Putin under en live tv-transmission torsdag.

Han tilføjede, at Rusland også er et offer for "international terrorisme", men kritiserede de - i den russiske præsidents øjne - overdrevne spekulationer om, at de to Boston-mistænktes tjetjenske oprindelse var årsag til deres brug af terror.

- Det handler ikke om nationalitet eller tro. Det handler om ekstremistiske holdninger hos disse mennesker, sagde han.

Allerede lørdag blev de to lande faktisk enige om at optrappe deres samarbejde i kampen mod terrorisme, men det er første gang, at præsident Putin selv udtaler sig i sagen.

Lørdag ringede Putin angiveligt til præsident Barack Obama for at kondolere og for at diskutere, hvordan de to lande kan opbygge et stærkt samarbejde i forsøget på at styrke sikkerheden, inden Vinter OL i 2014 bliver skudt i gang i den russiske by Sochi.

- Begge parter understreger deres interesse i at styrke det tætte samarbejde mellem Ruslands og USA's politistyrker i kampen mod international terrorisme, skrev de russiske myndigheder i en udtalelse efterfølgende.

Det var mandag i sidste uge, at de to bomber eksploderede tæt ved mållinjen i Boston Marathon. Tre personer blev dræbt, heriblandt en blot otteårig dreng, og omkring 282 personer er såret.

Antallet af sårede blev for nylig opjusteret fra 170 til 282. 14 af de mange sårede har fået amputeret et eller flere lemmer.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.