Norge

Pytlicks håndboldkvinder slår Norge i EM-generalprøve

Danmark viste stor mental styrke, da holdet var tæt på at sætte en stor pauseføring mod Norge over styr

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Scanpix

NORGE:De danske håndboldkvinder lader til at være tæt på topformen forud for EM, der begynder i næste uge i Ungarn og Kroatien.

Landstræner Jan Pytlick kunne torsdag aften i Larvik se sine spillere varme op til EM-turneringen med en sejr på 24-21 over de mangeårige rivaler fra Norge ved denne uges Golden League-stævne.

Efter flere års norsk dominans i international kvindehåndbold kan Danmark måske være på vej til at overtage tronen, da man også for halvanden måned siden slog Norge.

De norske værter startede med et brag og overrumplede fuldstændig de danske spillere med tre lynscoringer, mens Stine Jørgensen brændte sine tre første forsøg. På det tidspunkt lignede det indledningen til en massakre, men det billede skulle hurtigt ændre sig.

Stærk målvogter

I målet begyndte Sandra Toft at pille de norske skud, og det betød, at danskerne kunne komme på 6-6 og gå i front med 14-8 inden pausen.

Norge leverede en meget svingende indsats, da holdet efter pausen fandt lidt af den vildskab og kreativitet, der var en stor mangelvare i de sidste 20 minutter af første halvleg.

Nordmændene lagde an til et comeback med en stærk start på de sidste 30 minutter. Den danske føring blev barberet ned til 20-19, men i slutfasen trådte især Louise Burgaard og målmand Sandra Toft i karakter for Danmark.

Burgaard solgte sig flere gange dyrt, når hun kastede sig igennem det norske forsvar og bankede bolden i mål.

Møder Norge til EM

Danmark møder også Norge om 14 dage til EM-slutrunden i december, og det kan være, at både Pytlick og hans norske trænerkollega Thorir Hergeirsson forsøgte at gemme eller sløre nogle taktiske greb til det kommende EM-møde.

Landstræner Jan Pytlick er blandt andet rejst til Norge for at finde ud af, hvem der skal have den sidste plads i Danmarks EM-trup. Anne Mette Hansen, Mette Tranborg og Lærke Møller kæmper om pladsen, men torsdagens kamp gav ikke noget klart svar.

Danmark møder fredag Serbien og søndag Frankrig ved Golden League.

EM begynder den 7. december.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.