Qatar betalte DBU-træningslejre: Farligt mener Venstre

Der skal ikke takkes ja, når Qatar tilbyder træningslejre til DBU's ungdomslandshold, mener Venstre.

I maj 2014 og i januar i år sendte DBU U16-landsholdet og U18-landsholdet fem dage til Qatar på træningslejr hos oliestatens sportsakademi Aspire.

Hele rejsen var betalt af Qatar, men ved at modtage "dyre gaver" i form af træningslejre er Dansk Boldspil-Union (DBU) blevet en brik i oliestatens storpolitiske spil, skriver Jyllands-Posten søndag.

"Gaverne" bruges nemlig til at forbedre Qatars omdømme, som lider under korruptionsanklager og kritik af menneskerettighederne.

DBU har samtidig sået kimen til et venskab med den mellemøstlige stat samt skabt forventning i den om, at den ene tjeneste er den anden værd. Eksempelvis i sagen om Qatars omstridte værtskab for fodbold-VM i 2022, mener Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen.

- Det er et meget, meget farligt tilbud. Noget, man bør sige nej tak til. Qatar bruger sine mange milliarder som propagandavåben, siger han til Jyllands-Posten og tilføjer:

- Man lader sig udnytte, og det er lige præcis, hvad Qatar vil.

DBU er i dialog om en ny tur med Aspire, der ejes af diktaturet og "svarer direkte til Hans Højhed Emir Sheikh Hamad Bin Khalifa Al-Thani", som der står på akademiets hjemmeside.

De tidligere rejser var betalt af Qatar. Alene enkeltværelser til delegationen på 40 mand på det tildelte hotel ville koste 95.000 til 140.000 kroner per rejse, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge DBU-formand Jesper Møller har unionen ikke tænkt over, at Qatar betalte de dyre træningslejre.

- Det gør vi os egentlig ikke overvejelser om. Når landshold tager af sted, er det en sportslig og faglig vurdering, siger Jesper Møller til Jyllands-Posten.

DBU oplyser, at træningsture betalt af et værtsland ikke er unormalt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst