Quintana viser storform på stejl bjergside

Nairo Quintana kørte sig i løbets førertrøje, da Thomas De Gendt torsdag vandt kongeetapen i Catalonien Rundt.

- Foto: Scanpix/Josep Lago

- Foto: Scanpix/Josep Lago

Tilskuerne fik et flot cykelløb at se, da Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) torsdag vandt kongeetapen i cykelløbet Catalonien Rundt, og Nairo Quintana kørte sig i løbets førertrøje.

Efter de 172 kilometer fra Bagá til Port Ainé nåede Thomas De Gendt alene over stregen efter et angreb langt udefra, for selv om den 29-årige belgier led på det sidste bjerg, og favoritterne bag ham for alvor åbnede for gassen, nåede han akkurat i mål til en flot sejr.

På vejene med sne på skråningerne fik tilskuerne favoritterne at se i fuld udfoldelse, da Movistars Nairo Quintana og Tinkoffs Alberto Contador i gruppen bag De Gendt for alvor åbnede op og angreb hinanden på skift.

Til sidst fik Nairo Quintana et hul, der var lige netop stort nok til at tage førertrøjen for snuden af Alberto Contador. Spanieren måtte samtidig se sig hentet af både Richie Porte og Tejay van Garderen.

I den samlede stilling fører Nairo Quintana med otte sekunder ned til Contador, 17 sekunder ned til Porte, 24 sekunder til Dan Martin og 27 sekunder til Tejay van Garderen.

Løbet slutter søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.