Film

QUIZ: Hvor meget ved du om årets oscarshow?

Natten til mandag den 5. marts uddeles årets oscarstatuetter. Her kan du teste din viden om årets show.

Oscarshowet løber at stablen natten til mandag den 5. marts. Foto: Reuters/Lucy Nicholson/arkiv

Oscarshowet løber at stablen natten til mandag den 5. marts. Foto: Reuters/Lucy Nicholson/arkiv

Årets mest prestigefulde filmprisuddeling finder sted i Hollywood, når oscarstatuetterne natten til mandag den 5. marts bliver uddelt.

Showet bliver skudt i gang klokken to natten til mandag dansk tid, og det er 90. gang, at uddelingen af oscarstatuetter finder sted.

Her kan du teste din viden om årets show:

1:Hvem er vært ved årets oscarshow?

a) Jimmy Kimmel.

b) James Corden.

b) Jimmy Fallon.

2:Greta Gerwig er som den kun femte kvinde nogensinde nomineret som bedste instruktør. Hvilken film har hun instrueret?

a) Call Me by Your Name.

b) Get Out.

c) Lady Bird.

3:Hvilken film er nomineret til flest oscarstatuetter?

a) Dunkirk.

b) The Shape of Water.

c) Star Wars: The Last Jedi.

4:En stor skandale i amerikansk kunstskøjteløb har inspireret en af årets oscarnominerede film. Hvilken film er der tale om?

a) I, Tonya.

b) Phantom Thread.

c) The Disaster Artist.

5:Den danske filmfotograf Dan Laustsen er nomineret i kategorien bedste fotografering. For hvilken film?

a) Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

b) The Shape of Water.

c) Darkest Hour.

6:Kevin Spacey blev fjernet fra filmen "All the Money in the World", da han blev beskyldt for upassende seksuel adfærd. Hans afløser er nu nomineret for rollen i kategorien bedste mandlige birolle. Hvem er der tale om?

a) Anthony Hopkins.

b) Michael Caine.

c) Christopher Plummer.

7:Hvilken dansk skuespiller har hovedrollen i den svenske film "The Square", der er nomineret som bedste ikke-engelsksprogede film?

a) Kim Bodnia.

b) Claes Bang.

c) Lars Brygmann.

8:Gary Oldman er nomineret i kategorien bedste mandlige hovedrolle. Hvilken historisk personlighed portrætterer han i filmen "Darkest Hour"?

a) Winston Churchill.

b) Ernest Hemingway.

c) Charles Darwin.

9:Hvad hedder det teater, hvor årets show finder sted?

a) Dolby Theatre.

b) Arena Stage.

c) Kings Theatre.

10:Meryl Streep er nomineret i kategorien bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle i filmen "The Post". Hvor mange gange har hun været nomineret?

a) 14.

b) 3.

c) 21.

Svar: 1:a, 2:c, 3:b, 4:a, 5:b, 6:c, 7:b, 8:a, 9:a, 10:c.

Kilder: Oscars.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst