Qvortrup tilbage som politisk analytiker

Den tidligere chefredaktør for Se & Hør skal nu arbejde for Ekstra Bladet

Henrik Qvortrup, tidligere chefredaktør for Se & Hør, skal igen være politisk analytiker. Nu hos Ekstra Bladet. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Ritzau Scanpix

Henrik Qvortrup, tidligere chefredaktør for Se & Hør, skal igen være politisk analytiker. Nu hos Ekstra Bladet. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Ritzau Scanpix

DANMARK:Henrik Qvortrup, der er tidligere chefredaktør for Se & Hør, skal igen være politisk analytiker. Mandag bliver hans første arbejdsdag på Ekstra Bladet.

Det skriver TV2.

Qvortrup er dømt i den såkaldte Se & Hør-sag, der handlede om, at ugebladet købte oplysninger om de kendtes og kongeliges brug af kreditkort.

Men dommen er afsonet, og den tidligere politiske redaktør på TV2, Berlingske og Ekstra Bladet kan vende tilbage til rollen som politisk analytiker på et landsdækkende medie.

Dommen skal ikke stå i vejen for, at den erfarne journalist skal levere sit syn på politik i Ekstra Bladet.

Det har Poul Madsen, der er redaktør på Ekstra Bladet, bekræftet overfor Presselogen på TV2 News.

- Henrik Qvortrups fortid er overstået. Han har udstået sin straf, og så er man en fri mand.

- Derfor kan han godt arbejde for Ekstra Bladet, og det skal han, fordi han sammen med Hans Engell er Danmarks bedste politiske analytiker og kommentator, siger Poul Madsen.

Henrik Qvortrup bliver ikke ansat fast på avisen. Men han kommer til at optræde i spalterne løbende, hvor han skal skrive klummer hver mandag og være på skærmen i Ekstra Bladet TV.

Sagen mod ugebladet tog fart i 2014. Det var en advokatundersøgelse som slog fast, at ugebladet Se & Hør havde købt ulovlige oplysninger fra en kilde, der udførte opgaver for betalingsfirmaet Nets gennem en årrække.

Den såkaldte tys-tys-kildes ulovlige overvågning af kendtes og kongeliges kreditkortoplysninger skal være sket fra 2008 til 2011. Qvortrup fik en dom på 15 måneders fængsel, hvoraf tre måneder skulle afsones.

Undervejs har den tidligere chefredaktør været bandlyst ved flere mediehuse. Men efterfølgende har han blandt andet været med i programmet "Børnelokkerne" på TV3, radioprogrammet "Det vi taler om" på Radio24Syv og så har han haft sin egen politiske podcast.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.