R: Europæisk finansskat bliver ikke regeringens politik

De Radikale er "helt rolige" ved Socialdemokraternes beslutning om at arbejde for europæisk finansskat.

R: Europæisk finansskat bliver ikke regeringens politik

Der bliver ikke ændret et komma i regeringsgrundlaget vedrørende regeringens holdning til en europæisk skat på finansielle transaktioner.

Det siger De Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen.

- Regeringen arbejder for en global skat. Regeringen ser ikke en europæisk transaktionsskat som en mulighed, for så vil transaktionerne bare flytte et andet sted hen, siger Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

Reaktionen kommer, efter at Socialdemokraterne på sin kongres i Aalborg vedtog, at partiet skal arbejde for en europæisk skat på finansielle transaktioner, den såkaldte tobinskat.

Men det får ingen gang på jord. De Radikale, SF og Socialdemokraterne er i regeringsgrundlaget enige om at arbejde for en global skat i stedet for en europæisk på finansielle transaktioner.

- Jeg går stærkt ud fra, at det stadig er regeringens politik, siger Sofie Carsten Nielsen.

Hun tilføjer, at det er fint nok, at S-kongressen pålægger partiet at arbejde i modsat retning.

- Det er fuldstændigt fint, og jeg har det helt roligt med, at Socialdemokraterne vedtager sådan noget.

- Vi vedtager også engang imellem nogle ting i Det Radikale Venstre, som er særlige for os, og det er jo sådan, partier tager signaler fra deres baglande.

- Men regeringen har en fast kurs på det her område, og den er altså ikke, at der for nuværende skal arbejdes for en europæisk transaktionsskat, og jeg ser ingen mulighed for at ændre den målsætning, siger Sofie Carsten Nielsen.

Især Frankrig har presset på for at få indført en skat på finansielle transaktioner i EU. Da det ikke har kunnet lade sig gøre at få alle EU-lande med, er 11 lande i øjeblikket ved at undersøge muligheden for at indføre skatten i deres begrænsede kreds.

Danmark er ikke blandt de 11 lande.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslog da også efter S-kongressens vedtagelse, at kongressen godt er klar over, at der ikke bliver ændret i regeringens politik, som den er beskrevet i regeringsgrundlaget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst