Politik

R-leder flytter til Vollsmose for at lytte til beboerne

Politikere skal øge integration, ikke føre valgkamp om udlændinge, mener Morten Østergaard, radikal leder.

Børn spiller fodbold på en plæne i Vollsmose. Her flytter De Radikales leder Morten Østergaard ind for at tale med beboerne om, hvorfor integration i Danmark er glippet gennem flere årtier. Foto: Scanpix/Asger Ladefoged

Børn spiller fodbold på en plæne i Vollsmose. Her flytter De Radikales leder Morten Østergaard ind for at tale med beboerne om, hvorfor integration i Danmark er glippet gennem flere årtier. Foto: Scanpix/Asger Ladefoged

De Radikales leder, Morten Østergaard, flytter til ghettoen Vollsmose i Odense og senere til Gellerupparken i Aarhus. Her vil han møde beboerne for at lære mere om, hvorfor integrationen er glippet i flere generationer.

Det siger Morten Østergaard.

- Vi trænger til nye vitaminer i udlændinge- og integrationsdebatten. Det er blevet en rituel stammedans. Man kæmper om, hvem der kan finde på de næste drej på den samme skrue, siger Morten Østergaard.

Han gider ikke spille rollen som den "forargede halalhippie". Politikerne - også De Radikale - skyder hinanden tvivlsomme motiver i skoene, mener han.

- Dét, Kristian Thulesen Dahl, Lars Løkke og Mette Frederiksen bidrager med i udlændingedebatten, er en kamp om at vinde næste valg. Jeg er optaget af, at danskerne får tillid til, at integrationen kan løses, siger Morten Østergaard.

- Tilliden er ikke vokset i de seneste to årtier, hvor vi rituelt har kørt den samme udlændingedebat og lovgivet i ét væk i tiltro til, at det kunne løse problemerne. Alligevel står vi i samme situation som for to årtier siden.

Han afviser Socialdemokratiets udspil, som forbyder udlændinge - især fra ikkevestlige lande - at søge asyl i Danmark.

- Det er et udspil til valgkamp. Det er det måske velegnet til. Men det bliver aldrig nogen regerings politik. Ligeså så lidt som Lars Løkkes asylstop fra 2015, mener Morten Østergaard.

- Når man kommer i regering, viser det sig, at Danmark er bedst tjent med et internationalt samarbejde, også på flygtningeområdet.

De Radikale vil blande elever bedre i skolerne, så børn fra Vollsmose ikke kun møder hinanden. Desuden skal kvinder og mænd ligestilles, mener De Radikales leder.

- Vi vil arbejde for, at vi ikke får opdelte skoler. Jeg vil også slå ned på ligestilling. Nøglen er kvinderne. Så unge og ældre kvinder bliver en aktiv del af lokalsamfundet og udenfor, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst