R-leder: Grænsemelding fra LA er desperadopolitik

Der er gået "desperadopolitik" i blå blok, lyder det fra De Radikales politiske leder Morten Østergaard.

Morten Østergaard Foto: Free/Folketinget.dk

Morten Østergaard Foto: Free/Folketinget.dk

Det er udtryk for "desperadopolitik" blandt de borgerlige partier, når Liberal Alliance erklærer sig åben over for at gøre kontrollen ved grænsen langvarig.

Det mener De Radikales politiske leder Morten Østergaard.

- Det er ved at udvikle sig til en gang desperadopolitik i regeringsblokken.

- Der var lagt op til, at vi skulle prøve at samles om nogle ambitioner i forhold til Danmarks fremtid - hvad skal vi leve af, og hvor skal de nye job komme fra.

- I stedet bliver det til en omgang bytte-bytte købmand, hvor den enes og den andens mærkesag prøver at snige sig igennem, siger Morten Østergaard.

Meldingen kommer, efter at Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, har erklæret sig åben over for langvarig grænsekontrol.

Det er ifølge Morten Østergaard et "knæfald" for Dansk Folkeparti.

- Liberal Alliance har malet sig helt op i et hjørne med ultimativt krav om topskattelettelser. For at fremme den sag, så sælger de ud på alle andre fronter.

- Nu er det så den frie bevægelighed, som om noget er til gavn for dansk erhvervsliv. Det er en besynderlig måde at føre politik på, siger Morten Østergaard.

Han mener, at grænsekontrollen er direkte skadeligt for den vækst, som både De Radikale og Liberal Alliance er tilhængere af.

- Det nytter ikke noget, at man gerne vil diskutere ting, der kan være med til at skabe job i Danmark, for eksempel lavere indkomstskatter, hvis man så med den anden hånd vil indføre permanent eller langvarig grænsekontrol, som vi ved fra erhvervslivet er til skade for vores eksportmuligheder, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.