Danmark

R-leder: Regningen bliver større uden ny boligskat

Fortsætter boligskattestoppet efter 2020, koster det danskerne dyrt i fremtiden, advarer Morten Østergaard

Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Scanpix

Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Scanpix

DANMARK:Danmark risikerer større økonomiske vanskeligheder efter 2020, hvis det store flertal på Christiansborg fortsat vil frede boligejerne fra skattestigninger.

Udstyret med regeringens egne fremskrivninger advarer De Radikales leder, Morten Østergaard, i Jyllands-Posten om den regning, der venter, hvis ikke boligskatterne hæves.

- Hvis man ønsker at fastholde boligskattestoppet efter 2020, står man med den udfordring, at det skal finansieres. Det er penge, der skal lægges til de udfordringer, vi i forvejen kender på den anden side af 2020, siger han til avisen.

De seneste uger er den økonomiske ”hængekøje” blevet central i den politiske debat. Køjen beskriver det økonomiske underskud efter 2020.

Ikke noget at give af

Ekstraregningen for et fortsat boligskattestop opstår, fordi de nuværende fremskrivninger antager, at boligskatten vil stige i næste årti. Det skyldes, at partierne har lavet en politisk aftale, som kun freder området i endnu fem år.

Hvis et flertal ønsker at fastholde skattestoppet, vil regningen i 2030 lyde på 2,5 milliarder kroner. Den vil dog vokse de efterfølgende år til 4,5 milliarder kroner i 2040.

Professor i økonomi og tidligere overvismand Torben M. Andersen bekræfter, at et forlænget skattestop koster.

- Hvis man vælger, at skattestoppet skal fortsætte, udestår der finansiering. Der er i forvejen ikke noget at give af i hængekøjen, siger han til Jyllands-Posten.

Hverken Socialdemokraterne eller Venstre vil gå i detaljer om boligskat efter 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.