Danmark

R lover hjælp til svage unge på kontanthjælp

Antallet af svage unge på kontanthjælp er tredoblet på fire år. Regeringspartier barsler med en handlingsplan.

R lover hjælp til svage unge på kontanthjælp

En massiv stigning i antallet af meget svage unge på kontanthjælp kræver handling.

Sådan lyder det fra regeringspartiet Radikale, efter at en opgørelse i Ugebrevet A4 har vist, at antallet af 16-29-årige i den såkaldte matchgruppe 3 - med andre ord de svageste unge - er tredoblet på fire år.

- Jeg synes, det er en dybt bekymrende udvikling, fordi udsigten til at komme i job igen bliver dårligere og dårligere for disse unge, hvis de bliver på kontanthjælp for længe, siger Nadeem Farooq, der er arbejdsmarkedsordfører for Radikale, og tilføjer:

- Vi har jo set før, hvordan vi har tabt en hel generation af unge på gulvet i 80'erne, og det er dem, som i dag er på førtidspension eller helt i periferien af det danske arbejdsmarked. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at vi tager hånd om problemstillingen.

Han påpeger, at regeringen inden længe kommer med et udspil til en "Unge-pakke", der blandt andet skal tage hånd om arbejdsløse unge - og på den anden side af finansloven barsler partierne med en kontanthjælpsreform.

- For de unge, hvor ledigheden er det mindste problem - dem, der har andre problemer som psykiske lidelser eller lavt selvværd - der skal vi have lavet en særligt tilrettelagt plan. Og de skal i gang lige fra starten, siger Nadeem Farooq.

Siden 2008 er antallet af unge mellem 16-29 år placeret på passiv kontanthjælp tredoblet, og i 2012 er flere end 8000 placeret i den såkaldte matchgruppe 3, viser Ugebrevet A4's opgørelse. I alt er godt 57.000 unge på kontanthjælp.

Og også hos Socialdemokraterne er der stor fokus på problemet med de mange kontanthjælpsmodtagere.

- Det er dybt ulykkeligt, at tallet er så stort, det havde ingen forudset. Men vi har haft kæmpe fokus på det, siden vi kom i regering, og der kommer snart et udspil, siger beskæftigelsessordfører Leif Lahn Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.