Arbejdsmarked

Råd: Hvor er håndværkerfradraget?

Ellers ser regeringens vækstudspil fornuftigt ud, mener Håndværksrådet

Håndværkerfradraget har holdt hånden under beskæftigelsen i byggeriet, fremhæver Håndværksrådet.Arkivfoto

Håndværkerfradraget har holdt hånden under beskæftigelsen i byggeriet, fremhæver Håndværksrådet.Arkivfoto

AALBORG:Håndværksrådet roser regeringens vækstudspil for at nedbringe virksomhedernes omkostninger, fjerne administrative barrierer og skabe praktikpladser. Men det er en grov fejl at sløjfe håndværkerfradraget, som skaber efterspørgsel og arbejdspladser. Samtidig har regeringen manglet modet til at bevare en høj reparationsgrænse, og det vil koste job i autoreparationsbranchen, lyder det fra rådet.

- Regeringen drejer på en række af de rigtige knapper, men der skal skrues højere op, hvis effekten for alvor skal blive mærkbar for små og mellemstore virksomheder. I Håndværksrådet er vi imidlertid glade for, at regeringen har lyttet vores bekymringer om problemer med adgang til finansiering for små og mellemstore virksomheder, siger Ane Buch, administrerende direktør i Håndværksrådet.

Hun så dog hellere, at vækstkautioner var blevet styrket frem for en forlængelse af vækstlåneordningen.

- Manglende adgang til finansiering er absolut den værste væksthæmmer for de små og mellemstore virksomheder, og særligt i landdistrikterne er manglende lånemuligheder med til at sætte vækst og jobskabelse helt i stå, siger Ane Buch.

Mindre ambitiøst

Rådet fremhæver, at sidste års Vækstplan DK har haft en række positive effekter på både jobskabelse og antallet af praktikpladser i små- og mellemstore virksomheder.

Desværre er dagens vækstudspil ikke helt så ambitiøst, og der står ikke et ord om håndværkerfradraget eller Boligjobplanen, som den er døbt i vækstudspillet, lyder det fra rådet:

- Det er både sundt og godt at polstre virksomhederne ved for eksempel at lette energiafgifter, men det er endnu vigtigere at stimulere efterspørgslen. Derfor er det nedslående, at regeringen spiller sig et vigtigt kort af hånden ved at sløjfe håndværkerfradraget, der netop har skabt efterspørgsel efter håndværksydelser og har holdt hånden under beskæftigelsen i byggeriet, siger Håndværksrådets direktør.

- Regeringen har desværre heller ikke haft modet til at gøre den hævede reparationsgrænse for skadede biler permanent. Så alt for mange biler vil blive erklæret totalskadet. Det er ærgerligt og vil koste arbejdspladser, ligesom virksomheder i autobranchen ikke vil kunne opretholde arbejdspladser og lærepladser” siger Ane Buch.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst