Råd om nikkel- allergi og mad

Enkelte mennesker med kontaktallergi over for nikkel i smykker o.l. reagerer også allergisk på madvarer med et højt nikkelindhold og skal derfor undgå dem. Madvarer med højt nikkelindhold er f.eks. rugbrød og franskbrød med kerner, havregryn, tørrede bønner, nødder og chokolade. Det meste nikkel i maden findes i fødevarer, som er fremstillet af planter, fordi planterne optager nikkel fra jorden. Det og meget mere kan man læse om i en ny pjece, som Fødevaredirektoratet har udgivet i samarbejde med Danmarks Fødevareforskning, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet. Pjecen hedder "Nikkelallergi og mad" og er den seneste udgivelse i en serie af pjecer om overfølsomhed over for mad. Pjecen er gratis og kan bestilles hos Sundhedsstyrelsens Publikationer, tlf. 70 26 26 36 eller på hjemmesiden www.foedevareallergi.dk Kilde: Sundhedsstyrelsen