Råd til rygforskning

Donation fra Trygfonden med til at lindre smerter hos rygpatienter

Foto Grete Dahl På havnen i Aalborg Øst har firmaer fået et sundhedshus her en stedets kantine  kok der har dårlig ryg <i>Grete Dahl</i>

Foto Grete Dahl På havnen i Aalborg Øst har firmaer fået et sundhedshus her en stedets kantine kok der har dårlig ryg Grete Dahl

NORDJYLLAND:Takket være 1,3 millioner kroner fra Trygfonden kan nordjyske læger formentlig fuldende et forskningsprojekt, der skal hjælpe patienter med rygsmerter.

- Den donation gør det ganske enkelt muligt at gennemføre projektet, siger Martin Bach Jensen, leder af forskningsenheden for Almen Praksis i Nordjylland.

Målet med projektet er at ruste de praktiserende læger til at anvende de nyeste metoder og retningslinjer til behandling af patienter, som har ondt i ryggen.

60 nordjyske lægeklinikker deltager i forskningsprojektet. Halvdelen får intrduceret ny viden og retningslinjer på samme måde, som de altid har gjort. Den anden halvdel får ekstra betjening i form af ekspertkonsulenter.

I det næste års tid bliver cirka 1200 patienter hos disse klinikker fulgt med henblik på at vurdere forskelle i behandlingskvaliteten.

- Forhåbentlig er resultaterne så gode, at de øvrige danske regioner kan anvende dem ved fremtidige udrulninger af nye retningslinjer, siger Martin Bach Jensen.

Hvis alt går vel, vil forskningen føre til bedre livskvalitet for patienter med rygsmerter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.