Rådgiver: Danskere bør overveje alternativ til pensionsopsparing

En del danskere sparer for meget op i pension og bør i stedet overveje alternativ opsparing, siger rådgiver

Mange danskere sparer for meget op til pensionsalderen og kan i stedet overveje at sætte pengene i fast ejendom og afbetale gæld.

Det siger Kim Valentin, direktør for Finanshuset Fredensborg, som yder uafhængig finansiel rådgivning til danskere.

Berlingske skriver lørdag, på baggrund af en undersøgelse fra pensionsselskabet Danica, at omkring 630.000 danskere sparer for meget i pension.

- Danicas tal virker rigtige for mig. Det er min erfaring med alle de kunder, jeg har set gennem de sidste 20 år. Der er mange, som ikke ved bedre, og så vil man hellere være på den sikre side, og så sparer man for meget op, siger Kim Valentin, der i november blev valgt som ny borgmester i Gribskov Kommune.

Konsekvensen ved at spare for meget op er ifølge Kim Valentin, at man risikerer at gå glip nogle offentlige tillæg herunder folkepension og pensionstillæg.

- Derudover kan den lidt for høje pensionsopsparing betyde, at man ikke har gjort ting i sit liv, som man ønsket sig, siger Kim Valentin.

Men at betale mindre ind på pension betyder ikke, at man nødvendigvis skal spare mindre op generelt. Pengene skal bare placeres andre steder end i pensionsopsparingen.

- Afdrag på gæld er en underkendt opsparingsform. Især hvis man har højrentegæld. Derudover er fast ejendom en udmærket opsparingsform, som er beskattet lavere end pensionsordninger, siger Kim Valentin.

Han nævner dog, at der er to tilfælde, hvor man med sikkerhed kan sige, at pension er bedre end anden opsparing.

- Det ene er, hvis du ligger i topskatten, og du ved, at du ikke ligger i topskatten på pensionstidspunktet. Det andet tilfælde er, hvis du ikke har nogen gæld, og du har overskud i din økonomi. Så kan det betale sig at spare op i en aldersopsparing, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.