Rådmand overvejede at gå ud af bestyrelse

Efter Aalborg Byråds salg af Østre Havn til A. Enggaard A/S - overvejede teknisk rådmand Mariann Nørgaard (V) at trække sig fra sin post i bestyrelsen for Aalborg Havn A/S.

Mariann Nørgaard overvejede at forlade sin plads i havnens bestyrelse, men valgte at blive efter at have forhørt sig hos jurister i teknisk forvaltning.Foto: Lars Pauli
Lokalpolitik 6. oktober 2008 00:43

I forbindelse med Aalborg Byråds behandling af Østre Havn - efter salget af arealet til A. Enggaard A/S - overvejede teknisk rådmand Mariann Nørgaard (V) at trække sig fra sin post i bestyrelsen for Aalborg Havn A/S. Hun finder det nemlig betænkeligt både at skulle sidde i havnebestyrelsen, som er sælger af området, og samtidig sidde som teknisk rådmand og være med til at bestemme, hvor meget køberen må bygge i området. Overvejelserne blev ikke mindre, da det blev klart, at byrådsmedlemmerne med sæde i havnens bestyrelse ikke også kan deltage i byrådets behandling af Østre Havn. - Jeg fik et notat fra borgmesterens forvaltning på byrådsmødet 31. marts om, at jeg var inhabil. Først på det tidspunkt bliver jeg klar over, at bebyggelsesprocenten for Østre Havn er et element i handlen og kan påvirke salgsprisen. Det fik mig til at overveje at gå ud af havnebestyrelsen, siger hun. Mariann Nørgaard og de øvrige byrådsmedlemmer i havnens bestyrelse bliver nemlig af ovenstående årsag erklæret inhabile, når byrådet skal behandle lokalplaner og bebyggelsesprocenter for Østre Havn. Planlægning langt fremme Men efter at have kontaktet jurister i teknisk forvaltning har Mariann Nørgaard valgt at blive i havnebestyrelsen og forlade byrådssalen, når Østre Havn debatteres. - Planlægningen af Østre Havn er nu alligevel meget langt i forløbet, forklarer hun. Men det ærgrer Mariann Nørgaard, at hun først fik oplysningerne om habilitetsproblemerne og præmisserne i handlen med A. Enggaard så sent i forløbet. - Jeg ville gerne have haft den viden, den gang byrådet konstituerede sig, og posterne blev fordelt. Det kunne måske have betydet en anderledes konstituering af byrådet og en anden fordeling af posterne, siger den tekniske rådmand. Hun erkender, at hun senere kan blive sat i lignende situationer. - Det kan jeg ikke afvise. Men det er ikke aktuelt lige nu, siger Mariann Nørgaard.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...