Rådmanden garanterer for kvaliteten

Ældreforhold 30. september 2002 08:00

AALBORG: Ernst Thøgersen og alle andre pensionister i Aalborg Kommune kan trygt spise løs af opvarmede kølemad, som er det kommunale tilbud fremover. Det forsikrer ældre- og handicaprådmand Anni Kjeldgaard (K), som gør tør garantere for kvaliteten. - Både smags- og ernæringsmæssigt er maden fuldt på højde med den mad, som pensionisterne hidtil har fået leveret. Dem, der har forstand på det, siger endda at næringsværdien er højere end i den mad, der har stået og været opvarmet i flere timer, påpeger hun. Den varme mad, der i dag bliver kørt ud til pensionisterne, har i nogle tilfælde stået og simret i fire-fem timer, før står på middagsbordet. Med det nye system vil maden blive lavet i storkøkkener dagen i forvejen, hurtigt kølet ned og varmet op i bilen undervejs ud til pensionisterne. Anni Kjeldgaard erkender, at madfremstillingen er blevet ændret adskillige gange de seneste år. Men hun har svært ved at se, at den fremtidige ordning, som hun helt bestemt regner med vil vare ved mange år frem i tiden, vil resultere i en kvalitetsforringelse på nogen måde. - Jeg forstår godt, at økonomaerne er interesseret i at redde arbejdspladser. Men deres primære opgave er nu engang at tilberede god mad, hvilket jeg er sikker på, at de gør og vil gøre fremover. Rådmanden mener ligefrem omstillingen er en nødvendighed, hvis de kommunale storkøkkener skal klare sig i konkurrencen med private leverandører. Fra 1. januar kan pensionisterne nemlig selv, om de vil have maden leveret fra det kommunale system eller en privat virksomhed. Prisen er den samme. - Hidtil er der blevet fremstillet mad til pensionister mange steder i kommunalt regi. Men med den skærpede konkurrence, der bliver, skal vi måske være glade, hvis blot vi kan beholde de kommunale storkøkkener, vi har i dag. Og når det handler om særforplejning med suppe, frisk brød til eftermiddagskaffen og den slags, mener Anni Kjeldgaard heller ikke det er noget problem. - Der er da intet til hinder for, at bistandsplejemedarbejderen kan tilberede en portion suppe til de brugere, der ikke kan spise kartofler, kød og brød. Og når ordet fleksibilitet er opfundet, kan vi vel lige så godt begynde at bruge det. Kaffebrød, der er opvarmet efter at have ligget i fryseren, smager såmænd lige så godt som friskbagt brød, siger rådmanden. Det utilfredse køkkenmedarbejdere har ønsket et møde med rådmanden, og det holder de i løbet af denne uge. mons

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...