Rådyr skambidt i Rold Skov

Forleden blev et rådyr fundet skambidt I Rold Skov. Skovfoged, Leif Lyngsø, mener, at en eller flere hunde står bag

Et rådyr blev forleden fundet skambidt i Rold Skov, fortæller Skovfoged ved Naturstyrelsen i Himmerland, Leif Lyngsø. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Et rådyr blev forleden fundet skambidt i Rold Skov, fortæller Skovfoged ved Naturstyrelsen i Himmerland, Leif Lyngsø. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

ROLD:For 14 dage siden opdagede nogle skovgæster i Rold Skov et dyr, der opførte sig underligt. Det viste sig, at rådyret var blevet angrebet af hunde.

- Vi havde schweisshundefører ude og fandt det liggende i så medtaget tilstand, at det blev aflivet, fortæller skovfoged ved Naturstyrelsen Himmerland, Leif Lyngsø.

Hunden eller hundene er ikke blevet fundet, men erfaringen tilsiger, at de ikke har været i følgeskab med mennesker.

- Når det er hunde, der opfører sig på den måde, er det oftest nogle, der er ude på egen hånd. Der simpelthen er gået på jagt uden deres respektive mennesker.

Se indslaget fra 24NORDJYSKE

Undersøgelser af spytprøver viser, at størstedelen af skambidte dyr skyldes hunde og ikke eksempelvis ulve. Selvom det ikke er ofte, at dyr bliver skambidt i statsskovene i Himmerland, er der hvert år episoder, hvor løse hunde, har skamferet eller dræbt vildt eller lam i eksempelvis Rold Skov og Rebild Bakker, fortæller Leif Lyngsø.

Friluftsrådet kører i foråret og over sommeren en kampagne, der skal få hundeejere til at holde deres hund i snor. Lige nu er naturen specielt sårbar, da foråret er sæson for dyreunger. Det kan koste 2000 kroner per hund, hvis de færdes i naturen uden snor.

Læs også: Løse hunde er et problem for den sårbare natur

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.