Råkold og blæsende mandag - og det var så den vinter for nu

Temperaturerne tager fra mandag til tirsdag et gevaldigt hop og når 18 grader i den østlige del af landet

En kraftig vind vil sammen med lave temperaturer give en råkold mandag. Men allerede tirsdag vil termometeret nå op omkring 18 grader i den østlige del af landet. Arkivfoto. Foto: Colourbox/Free

En kraftig vind vil sammen med lave temperaturer give en råkold mandag. Men allerede tirsdag vil termometeret nå op omkring 18 grader i den østlige del af landet. Arkivfoto. Foto: Colourbox/Free

HELE LANDET: En kold og blæsende mandag vil blive afløst af væsentligt varmere temperaturer og gode chancer for solskin i den kommende uge.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Henning Gisselø.

- Det bliver en råkold og blæsende mandag med mange skyer og lidt regn- og sludbyger omkring Østersøen. Ellers bliver det mest tørvejr, siger han.

Temperaturerne vil mandag ligge mellem fire og ni grader.

- Og kombineret med en kraftig vind vil det komme til at føles rigtig koldt, siger Henning Gisselø.

Et ordentligt spring

Danskerne kan dog foreløbig vente med at finde pelshuen frem. Således tager temperaturerne et solidt hop opad allerede tirsdag.

- Vi kan få lidt regnvejr natten til tirsdag, men så vil det klare op - især i den østlige del af landet, siger Henning Gisselø.

- Tirsdag vil vi virkelig få et sidste pust af varmen, og på Sydsjælland og Lolland-Falster kan vi nå op på 18 grader, tilføjer meteorologen.

I Jylland vil de højeste temperaturer tirsdag ligge omkring 12 grader. Og da vinden også vil lægge sig, vil tirsdag også blive en særdeles lun efterårsdag for jyderne.

Lunt for årstiden

Natten til onsdag kan der igen falde noget nedbør, men det vil klare op fra syd i løbet af formiddagen, hvilket vil give en primært tør og solrig onsdag. Vinden kan ved visse kyster nå op omkring kulingstyrke.

- Torsdag og fredag bliver en blanding mellem solskin og lidt regn hist og her og temperaturer mellem 10 og 13 grader, hvilket stadig er lunt for årstiden, siger Henning Gisselø.

Mens den forgangne uge bød på efterårets første snefald, så er det foreløbig slut med hvid nedbør.

- Der er ikke noget i prognoserne, der ligner nattefrost, så det er også foreløbig slut med sne og slud, siger Henning Gisselø.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.