Råvaremarked får den kolde skulder

Politikerne kan hverken godkende bygningens udseende, størrelse eller placering

Monica Klein har ikke mistet troen på at lave et råvaremarked i Hirtshals, selvom Teknik- og Miljøudvalget har forkastet det første oplæg. Arkivfoto: Hans Ravn

Monica Klein har ikke mistet troen på at lave et råvaremarked i Hirtshals, selvom Teknik- og Miljøudvalget har forkastet det første oplæg. Arkivfoto: Hans Ravn

HIRTSHALS:Planerne om et råvaremarked vest for banegården har i første omgang fået den kolde skulder. Teknik- og Miljøudvalget har vendt tommelfingeren nedad til det første udkast til et råvaremarked som politikerne er blevet præsenteret for. - Vi kan ikke godkende projektet i sin nuværende udformning, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Mogens Bjerre (S). Han påpeger, at råvaremarkedet er placeret for tæt på stationsbygningen. Ydermere passer det beskrevne forslag ikke ind i miljøet i området, og endelig er byggeriet for stort. - Det ligner en ladebygning, og materialevalget passer ikke med de krav, som vi har stillet til andre projekter i området, siger Mogens Bjerre. Han nævner, at man bl.a. har stillet krav til Kuben om at bygge i røde sten og med tegltag. - Det er en af de fremmeste pladser i byen, og derfor skal byggeriet også signalere kvalitet, siger Mogens Bjerre. Det er iværksætteren Monica Klein som står bag ideen om et "Kulinarisk Hus" på arealet mellem Skagerakvej og stationen. Den oprindelige plan var at bygge i tre etager med en kælderlignende underetage med direkte adgang fra vejen. Det samlede byggeri skulle være på 1300 kvadratmeter. Det ødelægger ikke Monica Kleins nattesøvn, at politikerne ikke er positiv stemt over for det første udkast. - Det bremser ikke projektet. Vi skulle have været heldigere end de fleste, hvis projektet kunne godkendes i første forsøg, siger Monica Klein. Hun ser frem til endnu et møde med kommunen om sagen, hvor parterne vil få lejlighed til at diskutere de nærmere detaljer. - Jeg tror, at vi finder en løsning. Bare de har forstået, at det er råvaremarked og ikke et storcenter, som jeg vil lave, siger Monica Klein. Hun vil sætte fokus på smag og oplevelser, og hun vil satse på kvalitetsfødevarer i det kulinariske hus. Bygningen skal bl.a. indholde minibryggeri, restaurant, cafe og små butikker med brød, kød, fisk, vin, chokolade samt frugt og grønt.