Racistisk indlæg om Michelle Obama

Borgmester i lille by Beverly Whaling er fratrådt efter at have hyldet et indlæg, hvor USA’s førstedame kaldes en "abe i høje hæle"

Michelle Obama støttede Hillary Clinton under præsidentkampagnen. Nu er hun udsat for racisme fra fra bl.a. en borgmester i midtvesten. Arkivfoto
16. november 2016 09:43

CLAY: En borgmester i den amerikanske delstat West Virginia er tirsdag trådt tilbage som følge af en racistisk Facebook-bemærkning om USA’s førstedame.

Ifølge flere amerikanske medier har borgmesteren i den lille by Clay, Beverly Whaling, således bifaldet et indlæg på det sociale medie, hvor Michelle Obama bliver kaldt "en abe i høje hæle".

Indlægget er skrevet af byens udviklingsdirektør, Pamela Ramsey, i kølvandet på Donald Trumps valgsejr.

- Det bliver forfriskende at få en elegant, smuk og værdig førstedame i Det Hvide Hus, skriver hun med henvisning til Trumps kone, Melania Trump.

- Jeg er træt af at se på en abe i høje hæle, fortsætter hun med henvisning til den nuværende førstedame, Michelle Obama.

Voldsom vrede

Til det svarer borgmester Beverly Whaling:

- Du har lige reddet min dag, Pam (en forkortelse af Pamela, red.).

Ifølge embedsmand i Clay Joe Coleman har borgmesterens bemærkning udløst så megen vrede, at hun nu har trukket sig fra sin post.

Begge kvinders indlæg er siden blevet slettet, ligesom at deres Facebook-sider er blevet lukket. Det skriver The Washington Post, der citerer lokale medier.

Samtidig er Pamela Ramsey angiveligt blevet fyret.

Krav om afsættelse

Beverly Whaling har efterfølgende undskyldt sin kommentar.

- Min kommentar var ikke beregnet til at skulle være racistisk overhovedet, udtaler hun i en erklæring ifølge The Washington Post.

Efter at hun skrev sit indlæg på Facebook, har flere end 160.000 personer skrevet under på en underskriftindsamling online, hvor de kræver, at de to kvinder bliver afsat.

Republikanernes daværende præsidentkandidat og nu kommende præsident, Donald Trump, vandt som ventet West Virginias fem såkaldte valgmænd 8. november.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...