Racistisk ytring sender italiensk fodboldboss i uvejr

Præsidenten for det italienske fodboldforbund har angiveligt talt nedladende om jøder samt homoseksuelle.

Italiensk fodbold er ikke ubekendt med skandaler, og en ny er netop gået i omløb i landets medier.

Præsidenten for støvlelandets fodboldforbund (FIGC), Carlo Tavecchio, er angiveligt kommet med racistiske kommentarer omkring jøder, ligesom han ved samme lejlighed har talt nedsættende om homoseksuelle.

Det sker i et lydklip fra et interview med soccerlife.it, der angiveligt er fundet sted tilbage i juni, som søndag er lagt ud på Il Corriere della Seras hjemmeside, skriver dpa.

Her kalder præsidenten ejendomsentreprenøren Cesare Anticoli, som er jøde, for "Ebreaccio", der kan oversættes til "grimme jøde", og selvom Tavecchio siger, at han ikke har noget imod jøder, tilføjer han:

- Men det er sikrere at holde dem væk.

Senere i klippet lægger Carlo Tavecchio sig også ud med homoseksuelle.

- Jeg har intet imod homoseksuelle, men hold dem væk fra mig. Jeg er ret normal, lyder det fra den kontroversielle fodboldboss.

De udtalelser har fået flere højtstående folk i italiensk sport og politik til at ønske Tavecchio fjernet fra posten som præsident, men han ønsker ikke at give sig.

Han mener i stedet, han er udsat for et komplot.

- Jeg er tydeligvis offer for afpresning. Jeg kan ikke huske ordene, jeg brugte i den samtale, der kan være pillet ved, siger hovedpersonen, som altså indikerer, at han mener, lydklippet er blevet manipuleret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.