Radikal veteran er enig med Nyrup om finansskat

Danmark bør gå med i finansskatten med 11 andre EU-lande, siger tidligere radikal gruppeformand Jørgen Estrup.

Radikal veteran er enig med Nyrup om finansskat

Danmark bør gå med i den finansskat, der indføres af 11 EU-lande som Frankrig og Tyskland. Finansskatten kan tøjle den finanssektor, som har et medansvar for finanskrisen.

Det siger De Radikales Jørgen Estrup, som var gruppeformand under 90'ernes SR-regeringer. Han støtter daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), som i Politiken kritiserer regeringen for at afvise finansskatten.

- Jeg har en stor forståelse for Nyrups holdning. Jeg har været overrasket over, at man har været så bange for at engagere sig i spørgsmålet i EU. Når 11 EU-lande går med, heriblandt de allervigtigste, er det svært for Danmark ikke at være med, siger Jørgen Estrup

Bag finansskatten står blandt andre Tyskland og Frankrig. Det afgørende for ham er ikke, at finansskatten kunne give den danske statskasse godt syv milliarder kroner årligt.

- Det er i højere grad en vigtig reform af finanssektoren. Der er kommet for lang afstand mellem finansielle transaktioner og dér, hvor produktionen sker. Det er helt afgørende for, at vi ikke får kriser, som dén vi har haft, siger Jørgen Estrup.

Ritzau har lørdag forgæves søgt en kommentar fra De Radikales leder, økonomiminister Margrethe Vestager, og gruppeformanden Sofie Carsten Nielsen samt finansminister Bjarne Corydon (S).

De Radikales tidligere landsformand Søren Bald undrer sig over, at regeringen ikke vil drøfte finansskatten. I regeringsgrundlaget støtter man kun en global finansskat, ikke en aftale i EU. Vestager har advaret om, at det kan koste danske job.

- Jeg siger som Demosthenes (græsk filosof): "Ingen sag lider skade ved at blive drøftet". Det største enkeltproblem har været uviljen til overhovedet at diskutere fordele. Det kan godt være, at der er ulemper, men man kunne også prøve at se på fordele, siger Søren Bald.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.