Radikale: Derfor siger vi nej til finansskatten

Finansskat vil betyde dyre renter og tab af arbejdspladser. Derfor er De Radikale imod EU-Kommissionens model.

Radikale: Derfor siger vi nej til finansskatten

Som situationen i Danmark er lige nu, overstiger ulemperne ved en finansskat fordelene.

Det mener skatteordfører Nadeem Farooq fra De Radikale og tilføjer, at partiet tager udgangspunkt i EU-Kommissionens tal og den model, der forelægges i dag. Ud fra det er de skeptiske og bekymrede for følgerne af en finansskat.

- Det er jo en ny skat, den er endnu ikke afprøvet. Derfor mener vi ikke, at vi på nuværende tidspunkt eller grundlag bør gå med på den model, der foreligger. I en krisesituation tør vi ikke gamble med dansk økonomi, siger han til Ritzau:

- Det her er ikke en ideologisk eller generel modstand mod finansskat. Vi tager udgangspunkt i den konkrete model, og den kan ikke overbevise os om, at finansskatten er en god idé, understreger han.

Partiet frygter konsekvenserne ved skatten og vil hellere afvente og se, hvordan det går for de lande, der tilslutter sig modellen.

- Vi er bange for, at en finansskat vil betyde tab af arbejdspladser til danskerne og kapitalflugt - at kapital bliver dyrere, hvilket betyder, at både virksomheder og forbrugere må låne til dyre renter.

- Det er fint, at andre lande går sammen om en finansskat, men vi vil gerne se, hvordan det går dem først. Vi føler os ikke overbeviste om, at man kan gennemføre den her model, uden at det skader jobskabelsen i Danmark, siger han.

For at undgå fremtidige finanskriser og "sørge for at bankerne opfører sig ordentligt", foreslår Nadeem Farooq i stedet regulering:

- Flere toneangivende økonomer - ikke bankøkonomer eller tænketanksøkonomer, men topøkonomer - har også meldt ud, at en finansskat vil have flere ulemper end fordele.

- IMF (Den Internationale Valutafond, red.) har på samme måde advaret imod den, siger ordføreren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.