Radikale efterlyser svar fra S: Hvor skal pengene komme fra

Danskerne bør indstille sig på flere år på job, mener De Radikale. Det skal sikre penge til uddannelse.

Det er fint at ville investere i uddannelse, men Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, skylder et svar på, hvordan man sikrer en stærk dansk økonomi i fremtiden.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes tidligere regeringsmakker, De Radikale, på et interview med S-formanden i Berlingske søndag. Her opfordrer Mette Frederiksen Dansk Folkeparti til at indgå en alliance mellem S og DF.

Den skal hindre, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan finde flertal for at lette topskatten, når han til efteråret skal gennemføre, hvad der tegner til at blive et ordentligt brag af økonomiske forhandlinger.

De penge, der måtte være, skal gå til velfærd og uddannelse, lyder det fra Mette Frederiksen.

Selv om De Radikale ikke er imod at sænke topskatten, glæder næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Sofie Carsten Nielsen, sig alligevel over udmeldingerne.

- Det er glædeligt, hvis de nu vil investere i uddannelse. Men for at gøre det, skal man sikre en stærk økonomi. Der mangler jeg svar på spørgsmålet om, hvad vi skal leve af, siger hun.

- For os er svaret at have mod til reformer. Det kunne man blandt andet gøre ved, at vi, der kan, arbejder lidt længere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.